Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Minns du 2-åringen som rökte två paket om dagen? Så mår han idag

- 01/05/2017, 22:27 -

Lille Ardi Rizal var bara två – och redan storrökare – när bilder på honom spreds över världen.

Bilderna på den då tvååriga Ardi Rizal lämnade nog ingen oberörd. Han sågs leka som vilket barn som helst, men ständigt med en cigarett i handen. Då rökte han så många som 40 cigaretter – om dagen.

Ardi Rizal som tvååring
Som tvååring rökte Ardi Rizal redan flera paket om dagen.

Arid bodde med sin familj i en liten by på ön Sumatra i Indonesien. När bilderna nådde myndigheter i landet bestämde de sig för att ingripa. Tack vare specialistvård blev Ardi till slut fri från sitt beroende, fem år gammal. 

Men det har inte varit en lätt resa.

För fyra år sedan berättade Ardis mamma att han ersatt nikotinberoendet med något annat – nämligen matberoende, skriver The Sun. För att få Ardi att sluta röka gav hans föräldrar honom skräpmat istället för cigaretter. Det utvecklades snabbt till ett beroende, och hans föräldrar kunde inte kontrollera det.

Men med hjälp av en dietist mår Ardi idag. Nu är han nio år gammal och fri från beroende. Istället fokuserar han skolan, och håller just nu på att gå klart fjärde klass, skriver The Sun.

Ardi Rizal rökte som tvååring.
Bildkälla: Twitter
Ardi Rizal visar upp bilder på sig själv som rökande tvååring.
Bildkälla: Twitter

Kommer du ihåg åttaåringen som var supervältränad och kallades för "Little Hercules"? Klicka här för att se hur han lever idag

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.