Trump säger att han skulle vilja träffa den nordkoreanske diktatorn Kim Jong Un.
1 av 3
Trump säger att han skulle vilja träffa den nordkoreanske diktatorn Kim Jong Un. - Foto: TT
Kim Jong Un har inte lämnat Nordkorea, eller träffat någon annan ledare sedan han efterträdde sin far 2011.
2 av 3
Kim Jong Un har inte lämnat Nordkorea, eller träffat någon annan ledare sedan han efterträdde sin far 2011. - Foto: TT
Men Trump säger alltså att han är öppen för ett möte.
3 av 3
Men Trump säger alltså att han är öppen för ett möte. - Foto: TT

Donald Trump vill träffa Kim Jong Un: "Skulle vara en ära"

Donald Trump sade i en intervju att han skulle känna att det var "en ära" att få träffa Nordkoreas diktator Kim Jong-Un.


I en intervju med Bloomberg uttrycker USA:s president Donald Trump att han skulle vara öppen för att träffa Nordkoreas diktator Kim Jong Un. Han säger till och med att det vore en ära.

– Om det vore lämpligt för mig att träffa honom, då skulle jag absolut göra det. Det skulle vara en ära att göra det, säger Trump i intervjun.

Han säger också att han skulle träffa diktatorn om det var vore under rätt omständigheter. Trump tillade även att många andra politiker inte skulle erkänna det han nyss erkänt.

– De flesta politiker skulle aldrig säga det jag just sa, men jag säger till dig, under rätt omständigheter skulle jag träffa honom. Vi hade haft breaking news.

Kim Jong Un har, sedan han tog över som ledare efter sin far, inte träffat någon utländsk ledare. Eller över huvud taget lämnat Nordkorea. Samtidigt är spänningen mellan de två länderna värre än på länge.

Norkorea har gjort flera missilförsök och USA har skickat ett hangarfartyg och ubåtar till Koreahalvön, skriver Bloomberg.

Är du mer intresserad av Nordkorea kan du kolla in den här videon om nio riktigt obehagliga saker du borde veta om landet.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på omvärlden – både från Google Play och App Store.
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Gillar du Donald Trump?
Tack för din röst!