Lördag 17 Apr
Stockholm

Molly fick inte komma in i USA – efter att tullen läst hennes dagbok

Molly skulle resa till sin pojkvän i USA.
1 av 7
Molly skulle resa till sin pojkvän i USA. Foto: Facebook/Pixabay
Hon skulle stanna med honom på Hawaii i tre månader.
2 av 7
Hon skulle stanna med honom på Hawaii i tre månader. Foto: Pixabay
Men resan förvandlades till en mardröm.
3 av 7
Men resan förvandlades till en mardröm. Foto: Facebook
När hon var på flygplatsen blev hon utvald för en säkerhetskontroll.
4 av 7
När hon var på flygplatsen blev hon utvald för en säkerhetskontroll. Foto: Facebook
Där tullen läste igenom hennes dagbok.
5 av 7
Där tullen läste igenom hennes dagbok. Foto: Pixabay
Inför resan hade hon slutat på sitt jobb.
6 av 7
Inför resan hade hon slutat på sitt jobb. Foto: Facebook
Vilket gjorde tullen misstänksam. Du kan läsa hela historien i artikeln.
7 av 7
Vilket gjorde tullen misstänksam. Du kan läsa hela historien i artikeln. Foto: Facebook

När Molly skulle hälsa på sin pojkvän som bor på Hawaii blev hon istället satt i fängelse, trots att hon inte gjort något fel.

Kommentera (6)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Molly Hill från Melbourne, Australien skulle besöka sin amerikanske pojkvän på Hawaii i tre månader, men resan förvandlades istället till en mardröm, skriver New Zealand Herald.

Eftersom hon skulle vara bortrest så länge hade hon sagt upp sig från sitt jobb innan hon åkte, och även haft en riktigt stor hejdå-fest. Vilket visade sig skulle skapa en del problem.


Bildkälla: Facebook

När hon kom till Honolulus flygplats blev hon utvald för slumpmässig visitering. Inne i förhörsrummet ska tulltjänstemännen enligt henne ha gått igenom hela hennes bagage, och hennes dagbok.

Hon hade ansökt om ett turistvisum som räcker i 90 dagar, hon skulle stanna i 88 och hennes hemresa var bokad och klar. Men trots detta bestämde sig tullen för att inte lita på att hon faktiskt skulle resa hem.

Istället menade de att allt som stod i hennes dagbok, kombinerat med att hon sagt upp sig från sitt jobb, tydde på att hon planerade att olagligt immigrera till USA.


Bildkälla: Pixabay

Hon blev satt i handbojor och förd till ett fängelse, eftersom det inte fanns några möjligheter till att åka tillbaka till Australien den kvällen. På fängelset fick hon genomgå en visitering som hon beskriver som väldigt obehaglig.

– Jag blev visiterad, bedd att klä av mig naken för att visa att det inte fanns något i mitt hår eller mun, sedan fick jag sätta mig på huk och blev ombedd att hosta, vilket var fullständigt förödmjukande, skriver hon i ett inlägg på Facebook.

Dagen efter, som också var hennes födelsedag, blev hon väckt av en vakt som lös henne med en lampa i ansiktet innan hon hämtades av tullen och körd till flygplatsen. Där fick hon betala över motsvarande 5 400 kronor för en ny flygbiljett till Sydney, skriver New Zealand Herald.

Väl hemma igen skrev hon ett inlägg om sin upplevelse på Facebook som blivit rätt uppmärksammat och flera andra medier har skrivit om händelsen. Hennes pojkvän har även kommit till Australien för att träffa henne.


Bildkälla: Facebook

En annan person som haft lite problem med att komma in i USA är Zara Larssons ex-pojkvän. I klippet under kan du se vad han tvingades göra för att komma in i landet.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Har du blivit undersökt av tullen?
Tack för din röst!
Kommentera (6)
Kopiera länk
Dela