Fredag 16 Apr
Stockholm

Äntligen! Samkönade äktenskap blir lagliga i Taiwan

Nu erkänns homosexuella äktenskap i Taiwan. Det banar väg för att öppna för att homosexuella ska få gifta sig i landet.
Nu erkänns homosexuella äktenskap i Taiwan. Det banar väg för att öppna för att homosexuella ska få gifta sig i landet. Foto: TT

Asiatiska önationen Taiwan har beslutat att samkönade äktenskap ska vara lagligt – och snart kan landet göra samkönade bröllop lagligt.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Nu har den asiatiska önationen Taiwan beslutat sig för att göra samkönade äktenskap lagligt i landet. Det slår en författningsdomstol fast i en dom.


Med andra ord betyder det att de erkänner homosexuella par som gift sig i ett annat land. I statens ögon är de alltså gifta.

TT

Det här banar i sin tur vägen för att landet blir först i Asien med att tillåta samkönade par att gifta sig i landet. Det rapporterar Bloomberg.

Taiwans flagga. Bildkälla: TT

Regeringen har två år på att legalisera homosexuella äktenskap. Två andra länder erkänner homosexuella äktenskap utförda i andra nationer – Israel och i vissa delar av Japan.

Än så länge utför inget land i Asien homosexuella bröllopsceremonier. Nyligen blev det "inte olagligt" att vara gift med en person av samma kön i Kambodja och Vietnam.

Samkönade äktenskap är lagliga i 23 länder. Dessa är Sydafrika, Argentina, Brasilien, Kanada, Colombia, Mexiko, USA, Uruguay, Belgien, Danmark, Finland, Frankrike, Island, Irland, Luxemburg, Nederländerna, Norge, Portugal, Slovenien, Spanien, Storbritannien, Sverige (sedan 2009!) och Nya Zeeland.

I mars blev det lagligt för samkönade par att gifta sig i Finland.

Läs också mer om homosexuellas rättigheter i världen här.

TV: Gaykillens svar till hatprästen är helt klockrent

Vill du gifta dig någon gång?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela