Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Äntligen! Samkönade äktenskap blir lagliga i Taiwan

- 24/05/2017, 10:44 -
Nu erkänns homosexuella äktenskap i Taiwan. Det banar väg för att öppna för att homosexuella ska få gifta sig i landet.

Nu erkänns homosexuella äktenskap i Taiwan. Det banar väg för att öppna för att homosexuella ska få gifta sig i landet.

TT

Asiatiska önationen Taiwan har beslutat att samkönade äktenskap ska vara lagligt – och snart kan landet göra samkönade bröllop lagligt.

Nu har den asiatiska önationen Taiwan beslutat sig för att göra samkönade äktenskap lagligt i landet. Det slår en författningsdomstol fast i en dom.


Med andra ord betyder det att de erkänner homosexuella par som gift sig i ett annat land. I statens ögon är de alltså gifta.

TT

Det här banar i sin tur vägen för att landet blir först i Asien med att tillåta samkönade par att gifta sig i landet. Det rapporterar Bloomberg.

Taiwans flagga. Bildkälla: TT

Regeringen har två år på att legalisera homosexuella äktenskap. Två andra länder erkänner homosexuella äktenskap utförda i andra nationer – Israel och i vissa delar av Japan.

Än så länge utför inget land i Asien homosexuella bröllopsceremonier. Nyligen blev det "inte olagligt" att vara gift med en person av samma kön i Kambodja och Vietnam.

Samkönade äktenskap är lagliga i 23 länder. Dessa är Sydafrika, Argentina, Brasilien, Kanada, Colombia, Mexiko, USA, Uruguay, Belgien, Danmark, Finland, Frankrike, Island, Irland, Luxemburg, Nederländerna, Norge, Portugal, Slovenien, Spanien, Storbritannien, Sverige (sedan 2009!) och Nya Zeeland.

I mars blev det lagligt för samkönade par att gifta sig i Finland.

Läs också mer om homosexuellas rättigheter i världen här.

TV: Gaykillens svar till hatprästen är helt klockrent

Vill du gifta dig någon gång?