Freya vårdades på akuten efter attacken i Manchester. När hon vaknade så väntade Harry Styles i telefonluren.
1 av 2
Freya vårdades på akuten efter attacken i Manchester. När hon vaknade så väntade Harry Styles i telefonluren. - Foto: Holmes Chapel Comprehensive and Sixth Form/Stella Pictures
Fint Harry!
2 av 2
Fint Harry! - Foto: Stella Pictures / Stella Pictures

Freya, 14, skadades i attacken – vaknade till Harry Styles röst

Efter terrorattacken i Manchester vårdades 14-åriga Freya Lewis på sjukhuset. När hon vaknade fick hon prata med sin idol – Harry Styles.


Förra vecken exploderade en bomb utanför Manchester Arena efter att Ariana Grande haft spelning där. 22 personer dog efter att misstänkte terroristen Salman Abedi sprängde sig själv.

En person som överlevde explosionen var 14-åriga Freya Lewis. Hon blev snabbt inlagd på akuten och har varit nedsövd sedan tisdagen efter de allvarliga skadorna hon fick.

Facebook. Freya med systern Georgia.

När hon vaknade så fick hon det bästa stödet man kan få – hennes största idol Harry Styles ringde upp henne efter att hennes syster Georgia kontaktat popstjärnans team, skriver Manchester Evening News.

Stella Pictures

På Facebook skrev systern att det var "chockerande" och att både hennes syster och pappa sa att de älskade Harry som glatt sa att han älskade dem tillbaks.

Facebook

Efter hans telefonsamtal så sken Freya upp som en sol och blev mycket kryare trots de fruktansvärda omständigheterna, skriver Mirror.

Harry Styles har själv gått på samma skola som Freya, Holmes Chapel Comprehensive. Det sorgliga är att hennes bästa kompis Nell Jones som också gick på samma skola, och som Freya hade gått på konserten med, dog i attacken.

Snapchat/Facebook. Nell Jones, 14, dog i attacken.

Det fick inte Freya veta förrän efter hon pratat med sin största idol.

– De följande 30 minuterna efter vi berättat om hennes bästa vän så pratade hon öppet om hur hon mindes när bomben detonerade. Vi pratade om förlusten av Nell och hon var medveten om exakt vad som hänt. Henne styrka är fenomenal och inspirerande, hälsar hennes föräldrar via Mirror.

Läs också om vad den misstänkte terroristens syster hade att säga efter dådet.

TV: Här är offren som förlorade sina liv till terrorn i Manchester

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Visst var det fint av Harry att bry sig?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Åsele: Polisen rapporterar om trafikkontroll

Huawei får ta del av hemlig information

Regeringen har beslutat att det kinesiska telekombolaget Huawei ska få tillgång till hemlig information om svenska mobiloperatörer, rapporterar Dagens Industri som hänvisar till Telekomnyheterna.

Svensk man häktad – vandaliserade Nidarosdomen

En svensk man i 40-årsåldern har begått mer än 15 brott i Trondheim i Norge den senaste tiden. Nu häktas han i fyra veckor, bland annat för grov skadegörelse av domkyrkan Nidarosdomen.

Polisen i Vellinge rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Trafikolycka i korsningen Grenvägen och Gränsvägen, Höllviken.", skriver polisen på sin hemsida.

En häktad för deltagande i terrororganisation

1 timme sedan
En person har häktats vid Nacka tingsrätt, misstänkt för deltagande i en terroristorganisation, skriver Säkerhetspolisen i ett pressmeddelande.

Trots kritiken – Kinas Huawei får känslig info om Sverige

1 timme sedan
Nu står det klart att Huawei ska få ta del av affärskänslig information från svenska Post- och Telestyrelsen, PTS. Ericsson och Telia är väldigt kritiska till regeringens beslut.