Lottie började få svårt att prata och blev klumpig en dag för ett år sedan.
1 av 3
Lottie började få svårt att prata och blev klumpig en dag för ett år sedan. - Foto: Privat
På grund av vattkopporna hon haft några månader tidigare.
2 av 3
På grund av vattkopporna hon haft några månader tidigare. - Foto: Privat
Lottie på sjukhuset.
3 av 3
Lottie på sjukhuset. - Foto: Privat

3-åriga Lottie fick stroke på grund av vattkoppor

Stroke är något som de flesta tror att bara äldre personer får, men 3-åriga Lottie fick en stroke på grund av vanliga vattkoppor.


Claire och hennes familj, däribland dottern Lottie, 3, var på semester när Lottie plötsligt började bete sig annorlunda. Hon var klumpig, hade svårt att prata, tappade glas och gled ner från sin stol när hon försökte sitta upp, skriver Mirror.

Claire trodde först att dottern bara var trött och lade henne för att sova i vagnen, men när hon vaknade någon timma senare kunde hon inte längre gå. En av familjens vänner, som arbetar som sjuksköterska, rådde familjen att ta Lottie till ett sjukhus för att undersöka henne.

Väl där förstod inte läkarna vad som skulle kunnat orsaka Lotties förändrade beteende och hon lades in för observation på barnavdelningen. En läkarstudent som arbetade på avdelningen började dock misstänka att det kunde röra sig om en stroke och övertalade de andra läkarna om att utföra en hjärnröntgen.


Bildkälla: Privat

När resultatet kom tillbaka fick Lotties mamma Claire det värsta beskedet en förälder kan få – Lottie skulle aldrig kunna bli helt återställd. Familjen fick sedan åka till ett barnsjukhus i Liverpool.

På barnsjukhuset fick de dock ett helt annat besked. Där sade det att Lottie skulle kunna bli helt återställd men att det kunde ta upp till två år. Men de visste fortfarande inte vad som kunde orsakat stroken.

Det var inte förrän flera månader senare, när Lottie genomgått varje tänkbart test som läkarna kom fram till att den enda möjliga förklaringen till hennes stroke var att hon haft vattkoppor fyra månader tidigare. Hon hade då haft en vattkoppa på ögat, vilket läkaren sagt kunde vara farligt eftersom viruset kunde ta sig in i blodomloppet.


Lottie när hon hade vattkoppor. Bildkälla: Privat

I Lotties fall hade viruset tagit sig in i blodet och orsakat att en artär i hennes hjärna blivit smalare, vilket sedan lett till stroken.

Lottie har idag, ett år senare, gjort en förvånansvärt snabb återhämtning från stroken. Det enda som fortfarande skvallrar om vad hon varit med om är en liten förlamning på ena sidan av ansiktet, men även den kommer att försvinna, skriver Mirror.


Bildkälla: Instagram

Nyheter24 har tidigare skrivit om det här skrämmande videoklippet som visar hur en man får en stroke på motorvägen.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du haft vattkoppor?
Tack för din röst!
Senaste nytt

900 kronor mindre i månaden: Okända regeln sänker din pension

Massiv militär insats på Västbanken

Israelisk militär genomför en större insats i och omkring flyktinglägret Nur Shams i norra delen av Västbanken. Flera personer har dödats i insatsen som inleddes på fredagen.

Polisen stängde cannabiskafé i Oslo

Läsk, kakor – och cannabis stod på menyn och knappt en timme varade köpfesten på ett kafé i centrala Oslo innan polisen slog till och stängde verksamheten och bad folk att lämna platsen.

Populära korvfabriken slår igen – alla anställda sparkas

1 timme sedan
Gudruns kött och charkuteri slår igen sin fabrik i Gävle och har sagt upp alla anställda på anläggningen.

Biden blockerar oljeprojekt i delar av Alaska

1 timme sedan
USA:s regering och president Joe Biden blockerar nya olje- och gasprojekt i delar av vildmarken i delstaten Alaska i USA. Det handlar om ett 5,2 miljoner hektar stort område som får ett federalt skydd som ska värna livsmiljön för isbjörnar och andra arktiska arter, meddelades under fredagen.

Han bor mitt i USA:s gränskris

1 timme sedan
Invandringen är en av årets viktigaste valfrågor i USA. Ranchägaren Jim Chilton i Arizona har migrationen och de mexikanska kartellerna runt knuten. Jag vill inte att någon ska dö på min mark, säger han till TT.