​Det var runt 23-tiden, svensk tid, som Londonpolisen fick ett larm om att en vit skåpbil kört in i en folkmassa vid London Bridge.
1 av 4
​Det var runt 23-tiden, svensk tid, som Londonpolisen fick ett larm om att en vit skåpbil kört in i en folkmassa vid London Bridge. - Foto: TT
Fordonet fortsatte sedan mot närliggande Borough Market där de misstänkta gärningsmännen började knivhugga civila.
2 av 4
Fordonet fortsatte sedan mot närliggande Borough Market där de misstänkta gärningsmännen började knivhugga civila. - Foto: TT
Sju personer har dött och 48 skadats.
3 av 4
Sju personer har dött och 48 skadats. - Foto: TT
Skåpbilen som användes vid attacken.
4 av 4
Skåpbilen som användes vid attacken. - Foto: TT

Vittnen om attacken i London: "Han högg mot en man tre gånger"

Flera vittnen berättar om skräcken under terrorattacken i London där sju personer miste livet och 48 personer skadades.


Det var runt 23-tiden, svensk tid, som Londonpolisen fick ett larm om att en vit skåpbil kört in i en folkmassa vid London Bridge.

Fordonet fortsatte sedan mot närliggande Borough Market där de misstänkta gärningsmännen började knivhugga civila.

Sju personer har dött och 48 har skadats. De tre misstänkta gärningsmännen sköts ihjäl av polisen åtta minuter efter att de första larmet kom in. Under söndagen gick polisen ut att 14 personer har gripits efter attackerna.

Taxichauffören Akshar Patel körde hem en kvinna som blockerade en dörr på puben hon var på. Folk lyckades då fly genom bakdörren, och Patel tror att kvinnan säkert räddade ett 20-tal liv.


Bildkälla: TT

Flera vittnen har berättat om attacken för olika tidningar. Och det är rätt skräckinjagande berättelser.

– Jag såg en man i rött med en ganska stor kniv. Han högg mot en man tre gånger. Det såg ut som att mannen hade försökt ingripa, men det var inte mycket han kunde göra när han höggs ner, säger vittnet Ben till BBC.

Ett annat vittne, som såg terroristerna vandra nerför gatan efter att de huggit ner flera civila, säger att det var aningen surrealistiskt.

– Jag har aldrig sett något liknande. Det var som en scen från en västernfilm. De gick runt som kriminella påväg till puben för en duell, säger vittnet.


Skåpbilen som terroristerna använde. Bildkälla: TT

En annan person berättar om att en av gärningsmännen kom in på puben Globe pub och började hugga mot folk.

– Han tog kniven och högg mot människorna som var närmast honom. Han högg människor i magen och i benen, jag tror det var fem eller sex människor, säger han.

Gabriele Sciotto är personen bakom en av de bilder som blivit viral efter dådet. Han berättar om hur det gick till när han tog bilden.

– De tre männen sprang och poliskonstaplar försökte positionera sig mellan dem och folkmassan. De sprang nästan rakt mot mig. Fler poliser kom och på bara ett par sekunder sköt de ner männen, sade Sciotto till BBC.

Människor flyr längst Londons gator. Bildkälla: TT

Andra vittnen berättar om fruktansvärda scener på London Bridge.

En kvinna syns i en video sitta och hållit om sin partner medan räddningstjänst gjorde hjärt- och lungräddning och sagt: "Stanna hos mig, snälla, jag älskar dig. Låt inte de här jävlarna komma undan med det. Kom igen, snälla".

Vittnen sade att att "det låg kroppar överallt" där den vita skåpbilen kört fram i en hastighet som uppskattas ha varit runt 80 kilometer i timmen.

När gärningsmännen sedan fortsatte mot Borough Market ska de ha skrikit "Det här är för Allah" enligt vittnen på platsen, skriver Daily Mail.

Video visar hur människor flyr efter attacken

TV: Här går de misstänkta terroristerna lugnt genom London efter attacken

I spelaren nedan kan man se polisen som varnar bargäster i London efter attacken.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är du orolig för en terrorattack?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Börsen väntas vända upp

Morgonens nyheter 22 april

Här är morgonens nyheter i korthet.

Embracer delas upp i tre bolag

Spelutvecklaren Embracer ska delas upp i tre separata noterade bolag på Stockholmsbörsen, föreslår styrelsen enligt ett pressmeddelande.

Efter Børsenbranden – brandmännen snart klara

1 timme sedan
Räddningstjänsten i Köpenhamn är på väg att packa ihop och avsluta sitt arbete vid Børsen. Det säger beredskapschef Jakob Vedsted Andersen under en pressträff på måndagsmorgonen.

Frågetecknen hopar sig kring Tesla

1 timme sedan
Massuppsägningar, usla försäljningssiffror och konkurrens från kinesiska uppstickare. Teslas problem har flockat sig inför stundande delårsrapport. En av utmaningarna delar man dock med hela elbilsbranschen.

Ja till tuffare tag mot gängen i Ecuador

2 timmar sedan
Väljarna i Ecuador har med klar majoritet röstat ja till tuffare tag mot de kriminella gängen, enligt landets valmyndighet som hänvisar till en preliminär rösträkning.