Männen på gatan precis efter att de skjutits av polis.
Männen på gatan precis efter att de skjutits av polis. - Foto: TT

Kharum Butt och Rachid Redouane misstänks för terrorattacken i London

Två av de tre terrorister som på lördagkvällen körde på och högg ner sju civilia och skadade 48 har nu namngetts.


Nu avslöjar brittisk polis namnen på två av terroristerna som på lördagen dödade sju personer och skadade 48 under ett terrordåd i London.

Den ena av männen hette Kharum Shazad Butt, 27, och var född i Pakistan. Han hade tidigare setts i en dokumentär om jihadister på Channel 4, skriver Mirror. I dokumentären ber han tillsammans med en grupp andra män framför en flagga liknande den IS använder.

Han ska även ha varit känd av brittiska underrättelsetjänsten MI5, men de kände inte till att attacken planerades. Enligt the Guardian ska Butt ha varit medlem i den förbjudna islamistgruppen al-Muhajiroun.

Han ska även ha utretts av MI5 under 2015, och en person boende i samma område ska också ha ringt och tipsat om Butt via Storbritanniens anti-terror-tipstelefon efter att han försökt radikalisera ungdomar i området.

Den andre är Rachid Redouane, 30, från Marocko och Libyen. Han ska inte ha varit känd av myndigheterna sedan tidigare.

Polischefen Mark Rowley uppmanar nu allmänheten att lämna information om vad de båda männen sysslat med dagarna innan attacken.

– Jag ber alla som har någon information om dessa män, deras rörelser dagarna och timmarna innan attacken eller om platser de brukade besöka att träda fram med vad de vet, säger Rowley enligt Aftonbladet.

Båda männen ska ha bott i Barking där polisen gjorde ett flertal gripanden under söndagen.

Den tredje terroristen har ännu inte namngivits.

Nyheter24 har tidigare publicerat en video på när två av terroristerna lugnt går genom Borough Market efter att ha huggit ner flera civila. Enligt uppgifter ska det vara Butt som har på sig Arsenal-tröjan.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Våldtog sovande kvinna – döms till fängelse

Juryn till Trumps rättegång utsedd

En jury bestående av tolv ordinarie ledamöter och sex ersättare har utsetts i rättegången mot expresident Donald Trump i New York.

Insats under Trumpmål – tänt eld på sig själv

En person har tänt eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryn i målet mot expresident Donald Trump just valts ut, bekräftar en talesperson för New York-polisen.

Marinchefen vill se dubblerad förmåga

Regeringen har lovat att Sverige ska bidra med unika förmågor i Nato. Men marinchef Ewa Skoog Haslum är rädd att politikerna försummar marinen. Jag är orolig att man inte förstår varför vi behöver ha en stark marin, säger hon.

Telenors svar på kundernas kritik: "Beklagar"

1 timme sedan
Telenor är en av Sveriges stora telekomjättar. I en video på Facebook marknadsför de en ny tjänst, som minst sagt får en del kunder att reagera. Nu bemöter de kritiken.

Kina skickar pandor till San Francisco

1 timme sedan
Kinas "pandadiplomati" fortsätter – nu blir San Francisco en i raden av amerikanska städer som tar emot pandor från landet.