Mördaren Johnny: Därför dödade jag min 8-åriga dotter

- 19/06/2017, 18:28 -

Den 51-årige mannen gjorde det otänkbara. Nu har han dömts för det fruktansvärda brottet.

Den fruktansvärda tragedin inträffade en sen kväll i augusti förra året. 

Johnny Jonassen, 51, hade haft problem med sin fru och de hade separerat. Han fick inte tillbringa så mycket tid med sin dotter som han skulle önska – och det klarade han inte av.

I hemmet i Odense i Danmark fanns parets gemensamma dotter Louise – bara åtta år gammal, sovandes i sin säng.

Den ödesdigra kvällen i augusti bestämde sig Jonassen för att dottern inte skulle få leva mer. Han tejpade hennes mun med silvertejp och trädde två plastpåsar över flickans huvud. I flera minuter klämde han sedan åt hennes näsa, höll för munnen och tog struptag på henne.

Efter det lyfte Jonassen upp sin lilla dotter och bar in henne i badrummet. Där la han henne i det vattenfyllda badkaret. 

– Jag lade henne i badkaret för att vara säker på att hon var död. För om hon inte var det skulle hon antagligen få hjärnskador, berättade Jonassen under rättegången, som avslutades under dagen.

"Ville komma till en bättre plats"

Han berättade att han ville att både han och Louise skulle komma till “en bättre plats”, och att han tänkt ta sitt eget liv efter mordet.

Direkt efter mordet tog Jonassen bilder på sin döda dotter – och skickade till sin fru, alltså flickans mamma.

Under rättegången ville Jonassen understryka att han inte alls dödade dottern som hämnd eller för att straffa sin fru. Istället menade han att han skickade bilderna av en annan anledning.

– Jag ville vid den tidpunkten visa att det hela var hennes fel. Att det är hennes fel att Louise är död.

Åklagaren menade under rättegången att Johnny inte fick umgås så mycket med sin dotter som han ville – och då skulle inte frun få göra det heller.

"Borde ha sökt hjälp"

Under rättegången erkände Jonassen att han borde ha sökt hjälp.

– Jag borde ha sökt psykolog. Jag borde ha sökt hjälp. För när man kommer ner på jorden igen, så kan man ju se att man är ansvarig för sina egna handlingar. Det var inte Louises mammas fel. Det var mitt fel. Det var jag som slog ihjäl Louise, sa han under rättegången, skriver MetroXpress.

Johnny Jonassen dömdes under måndagen till 14 års fängelse för mordet på sin dotter.

Vet du hur mycket svenska mördare tjänar i fängelset? Här är svaret:

Borde han ha fått ett hårdare straff?