Kan det här vara den sjukaste korsningen i hela världen?

Tycker du det är krångligt att hitta rätt avfart på en vanlig motorväg, då hade den här korsningen varit din värsta mardröm.


I staden Chongqing i Kina startade 2009 bygget av en av världens mest avancerade motorvägskorsningar – The Huangjuewan Overpass – som ska knyta samman flera stora motorvägar. 

Korsningen består av över 20 på- och avfartsramper, går i åtta riktningar och har fem våningar. Den färdigställdes 31 maj 2017. 

Enligt en av ingenjörerna bakom korsningen ska det faktiskt inte vara så svårt att ta sig runt i korsningen som det kanske ser ut. 

– Även om du tar fel avfart kommer det inte dröja längre än 600 meter till en kilometer innan du får möjlighet att åtgärda ditt misstag, säger byggets projektledare till People's Daily Online. 

Korsningen kommer dock inte öppnas än på några månader. Detta på grund av att byggarbetarna håller på att arbeta med att färdigställa en expressväg från stadens flygplats som ska gå ihop med korsningen, skriver brittiska Metro

Se mer i klippet ovan. 

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du körkort?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Kriminellt kapital värt miljoner stoppat

Expert om Iran-Israel: Möjligt att det lägger sig

Den förmodat israeliska attacken mot Iran verkar vara återhållsam och mer av en markering från Israel, enligt Mellanösternexperter. Det finns en möjlighet nu att det lägger sig, säger Isabell Schierenbeck om konflikten.

Malmö: Polisen rapporterar om trafikolycka

"En trafikolycika mellan en personbil och cyklist inträffar på Pildammsvägen/Ärtholmsvägen.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Umeå rapporterar om trafikolycka

"Trafikolycka på Västra esplanaden i Umeå.", skriver polisen på sin hemsida.

Priset sänks på bensin och diesel – så billigt blir det

Ledande drivmedelskedjor sänker priserna inför helgen.

Ukraina: Åtta döda i nattens attacker

1 timme sedan
Minst åtta människor rapporteras ha dödats och ett tjugotal skadats i nattens ryska attacker mot Ukraina. De riktades i huvudsak mot regionen Dnipropetrovsk, enligt inrikesdepartementet i Kiev.