Terrorgruppen har besegrats i Mosul, men här spränger en misstänkt IS-kvinna sig själv och sin bebis i ett sista desperat försök.
1 av 3
Terrorgruppen har besegrats i Mosul, men här spränger en misstänkt IS-kvinna sig själv och sin bebis i ett sista desperat försök. - Foto: TT/al-Mawsleya TV
Vid första anblicken luras ögat till att tro att kvinnan är på flykt från terrorgruppen.
2 av 3
Vid första anblicken luras ögat till att tro att kvinnan är på flykt från terrorgruppen. - Foto: al-Mawsleya TV
Bilden visar de irakiska soldaternas firande efter att regeringen deklarerat IS besegrade.
3 av 3
Bilden visar de irakiska soldaternas firande efter att regeringen deklarerat IS besegrade. - Foto: TT

IS-mammans sista attack i Mosul – spränger sig själv och sin bebis

IS har nu blivit besegrade i irakiska Mosul och terrorgruppen har dragit sig tillbaka. Men en kvinna hann med en sista fruktansvärd attack.


IS har nu blivit besegrade i Irakiska Mosul. Men terrorgruppen hann med en sista fruktansvärd attack innan styrkorna behövde dra sig tillbaka.

Det är den irakiska kanalen al-Mawsleya TV som nu kan visa den fruktansvärda bilden, där en misstänkt IS-kvinna maskerat en detonator i sin handväska, samtidigt som hon bär sin lilla bebis i famnen.

Bildkälla: al-Mawsleya TV.

Vid första anblicken luras ögat till att tro att kvinnan är på flykt från terrorgruppen, skriver Telegraph. Men tittar man närmre går det att se hur småbarns-mannan håller i en avtryckare.

Enligt den irakiska TV-kanalen ska kvinnan ha misslyckats att fyra av bomben hon dolt under sin hijab i närheten av irakiska soldater. Därefter ska den ha exploderat en bit bort, och tagit livet av både henne och den lilla bebisen.

Idag deklarerade Iraks regering att IS trupper besegrats i staden, och enligt Telegraph ska terrorgruppen använt allt i sin arsenal i sluttampen av den nio månader långa striden. 

Enligt den brittiska tidningen är IS användande av kvinnliga självmordsbombare inte ny, men ändå sällan använt, och ett utryck för terrorgruppens slutgiltiga desperation.

Fler än 20 kvinnliga självmordsbombare hade under stridens två sista veckor gömt sig i staden bland civila, skriver Telegraph.

Se mer: Här exploderar terrorbomben och dödar över 200 människor i Irak

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är den irakiska segern början på slutet för IS?
Tack för din röst!
Senaste nytt

En till sjukhus efter krock med malmbil

Georgien går vidare med omstritt lagförslag

Parlamentet i Georgien har röstat för att gå vidare med ett kontroversiellt lagförslag med röstsiffrorna 78–25. Lagförslaget, som gör att organisationer med utländska kopplingar kan stämplas som att driva "främmande makts intressen", debatteras vidare under kvällen.

Slutar betala pension till boende i Sverige: De drabbas

Den finska folkpensionen ska sluta betalas ut till de som bor i utlandet. Det är framförallt boende i Sverige som påverkas av beslutet. Finska medborgare är i chock, rapporterar Sveriges Radio.

Man åtalas för grovt övergrepp mot barn

En man i 45-årsåldern åtalas för grovt sexuellt övergrepp mot ett sjuårigt barn i Västerås, rapporterar VLT.

Riksbankstoppen band sina lån dagar innan de höjde räntan

Anna Breman, vice riksbankschef och därmed framstående medlem av Riksbankens ledning, har nyligen blivit föremål för uppmärksamhet angående hennes personliga lånevillkor. Dokument till Riksdagen avslöjar detaljer om hennes bundna lån och räntor.

Elin, 28, får inte teckna Icas försäkring – på grund av sin vikt: "Diskriminerande"

I dagarna lade Elin, 28, ut en inlägg i en tjejgrupp på Facebook och berättade att hon inte fick teckna Icas försäkring, på grund av sin vikt. Beslutet chockerade flera och bland kommentarerna rasade folk.