Stockholm

Här är världens 16 galnaste seriemördare genom tiderna

John Wayne Gacy och Ted Bundy
John Wayne Gacy (Pogo the Clown) och Ted Bundy. Foto: AP/TT

Människoburgare och satanism. Förbered dig för kalla kårar. Här är 16 seriemördare som lämnat sina spår genom världshistorien – och aldrig för en positiv sak...

Kommentera (21)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Varning för historier som kommer få det att krypa under huden. Ta gärna tag i en väns hand innan du läser vidare om 16 av de läskigaste seriemördarna genom tiderna.

1. Ted Bundy

Ted Bundy är en känd psykopat. Bildkälla: AP/AP

Genom sitt charmiga sätt lyckades Ted Bundy (1946 - 1989)  lura in ett 30-tal, om inte fler, kvinnor i sin bil. Därefter våldtog han dem, mördade dem och utövade dessutom nekrofili. Idag är han en av världens mest kända seriemördare och en posterboy för den klassiska psykopaten.

Samtidigt ska han ironiskt nog ha jobbat på en självmordslinje där han hindrade folk från att ta livet av sig. Han ska dessutom ha räddat ett drunknande barn en gång och hjälpt en kvinna genom att jaga en handväsketjuv, skriver Buzzfeed. En väldigt märklig person, milt sagt.

2. Amarjeet Sada

Som endast 8 år gammal blev Amarjeet Sada (1999) från Indien åtalad för mord på tre barn, bland annat hans egen lillasyster som han mördade med en tegelsten som vapen. Alla offer var yngre än ett år gamla och morden skedde med många månaders mellanrum. Vad världens kanske yngsta seriemördare gör idag är okänt.

3. Rodney Alcala

Mellan 1977 och 1979 ryktas den charmiga Rodney Alcala (1943) ha mördat och våldtagit upp till 130 kvinnor, men han är bara dömd för fem av dem. Han ska ha varit extremt intelligent och låtsades vara en modefotograf; den modige kanske vågar kolla igenom de otäcka bilderna som han tog på sina offer innan han dödade dem. 

Mitt under mordvågen var han också med i programmet The Dating Game – och vann. Trots sin vinst så ville kvinnan han vann en dejt med, som tur var, inte dejta honom då hon mötte honom backstage och beskrev honom som "creepy".

4. Ottis Toole & Henry Lee Lucas

Med en farmor som utövade satanism och tog med sitt barnbarn (som hon kallade för "Djävulens barn") på gravplundringar är det kanske inte så konstigt att Ottis Toole (1947 - 1996) blev en smula fucked up. Han säger själv att han och hans partner Henry Lee Lucas (1936 - 2001) mördade över 100 personer. 

Och ja, just det; han gillade också att göra BBQ av kropparna, något som hans partner inte ville delta i då han "inte gillar BBQ-sås".

5. Pedro López

Pedro López ska ha dödat ungefär 300 personer. Bildkälla: Wikimedia

Han är känd som "Monstret i Anderna" men heter egentligen Pedro López (1948). Han ska, med sina kanske 300 unga och kvinnliga offer, vara tidernas näst värsta seriemördare – något som massgraven man funnit kan styrka. Bara det är hemskt nog. Det som gör att man svettas lite extra är att ingen vet var han är idag. Han släpptes nämligen ut mot en borgen på 50 dollar 1998.

6. Vlado Tenski

Vlado Tenski (1952 - 2008) blev känd som en riktigt duktig brottsreporter när en seriemördare härjade i hans hemstad i Makedonien. Hans detaljerade och spännande sätt att skriva om morden på de tre äldre kvinnorna fångade många läsare – och ett par poliser. I artiklarna skrev han nämligen om saker som de varit noggranna med att inte lämna ut. När han blev upptäckt tog han sitt eget liv.

7. Albert Fish

Albert Fish var bland annat känd som "The Boogey Man". Bildkälla: Wikimedia

Gray Man, The Brooklyn Vampire, The Boogey Man, The Moon Maniac, The Werewolf of Wysteria. "Kärt" barn har många namn och Albert Fish (1870) har med sina makabra metoder blivit en av världshistoriens mest omtalade seriemördare. 

Han ska bland annat ha tyckt om att trycka in nålar i sitt kön för att han njöt av smärtan och skrivit ett brev till ett offers föräldrar där han beskriver hur gott hennes kropp smakade. Läs brevet här.

8. Joe Methenys

Den som besökte Joe Methenys (1961) hamburgarestånd i Chicago ångrade sig nog ganska rejält när nyheterna om vem han egentligen var släpptes. En seriemördare med runt 10 mord i bagaget. Kropparna? Ja, de använde han som ingredienser i sina hamburgare, skriver Buzzfeed. 

9. Dennis Rader

BTK ("Bind, torture, kill")-mördaren Dennis Rader (1945) dödade tio personer mellan 1974 och 1991. När ryktet om en seriemördare i Wichita började spridas var det givetvis många som tänkte lite extra på säkerheten och installerade larm och kameror i sina hus. 

Det fanns bara ett problem. Montören? Ja, precis, det var seriemördaren Dennis Rader själv som stalkade sina offer, bröt sig in i deras hem, gömde sig där och ibland sov hos dem medan han väntade på att de skulle komma hem.

10. Richard Chase

"The Vampire of Sacramento", Richard Chase (1950), hade (utöver att mörda folk) ganska många konstigheter för sig. Han fick sitt smeknamn genom att han drack sina sex offers blod och var en hypokondriker som ständigt var hög på LSD. 

Ibland följde han också sitt eget recept på "milkshake" genom att mixa ned små djurs kroppar i sin coca cola och han brukade också lägga apelsiner på sitt huvud, som ett snabbt sätt att absorbera C-vitamin på. Huh.

11. John Wayne Gacy (Pogo The Clown)

John Wayne Gacy var även känd som "Pogo The Clown". Bildkälla: Wikimedia

Den här otäcka mördarclownen har Nyheter24 lyft upp innan – just för att historien är så sjuk. John Wayne Gacy (1942 - 1994) gjorde sig känd som en riktigt bra människa. Han var engagerad i det lilla samhället han levde i och väldigt omtyckt av alla. Han volontärarbetade, träffade presidentfruar (på bilden Rosalynn Carter) och jobbade ibland också extra som clown. 

Vad ingen visste var att Pogo The Clown våldtog och ströp små pojkar och hade 27 lik gömda i sin källare. I fängelset målade han otäcka teckningar på clowner som du kan se här och när han avrättades 1994 hade han bara tre sista ord att säga: "Kiss my ass".

12. H.H Holmes

Amerikas första seriemördare H.H Holmes (1861 - 1896) var en utbildad läkare som lät bygga sitt eget mördarhotell, en slags labyrint med dörrar som bara ledde till tegelväggar, 100 fönsterlösa och ljudisolerade rum, fällor och trappor som slutade abrupt. Hotellet försvann i en mystisk brand året efter hans arrest, 1895. Ibland sålde han offrens skelett till läkarskolan.

13. Jeffrey Dahmer

När polisen gjorde razzia hos Dahmer så hittade fruktansvärda fynd. Bildkälla: Charles Bennett AP/AP

Seriemördare, nekrofil, kannibal. Jeffrey Dahmer (1960 - 1994) var bara tio år när han började mörda djur för att dissikera dem. Han utvecklade snart ett starkt alkoholberoende och har blivit diagnostiserad med en rad psykiska sjukdomar. Vid ett tillfälle lyckades ett av hans offer smita. En 14-årig pojke, naken, blödandes från ändtarmen och med ett hål borrat i huvudet tog sig ut och försökte förklara situationen för polis. 

Dahmer kom springandes efter och förklarade att det var hans "19-årige pojkvän" och att "de bara bråkat". Två polismän följde dem till Dahmers lägenhet, "kände en konstig doft", men tänkte inte mer på det och lämnade lägenheten. 14-åringen blev sen mördad.

När ett annat offer lyckades fly och polisen slutligen gjorde en razzia fann de bland annat fyra avhuggna huvuden i ett kylskåp, skelettdelar i garderoben, två avhuggna penisar, mänskliga hjärtan och kroppar som höll på att frätas i en syra-lösning.

14. Derrick Todd Lee

2003 blev Derrick Todd Lee (1968 - 2016) arresterad. Äntligen hade polisen hittat seriemördaren som härjade i Louisiana – trodde dem. Men när de kollade in i fallet närmre märkte de att Derrick Todd Lee omöjligen kunde ha dödat alla människor som hittats mördade under perioden 1992 - 2003.

Snart visade det nämligen sig att det hade varit två seriemördare som jobbat parallellt. Sean Vincent Gillis (1962) var nämligen förmodligen ännu värre – och när de sökte igenom hans lägenhet så hittade de en massa tidningsutklipp och filmer med polisintervjuer med Derrick Todd Lee. Sean Vincent Gillis var nämligen besatt av fallet, avundsjuk och rädd för att förlora rampljuset. 

15. Den svenska seriemördaren

Ja, de finns i Sverige också. Den värsta svenska seriemördaren var 18 år när han fick jobb på Malmö Östra Sjukhus år 1978 och han uppmärksammades snabbt för sitt initiativlösa och konstiga beteende. Där fick han gamla människor att dricka frätande medel genom att få dem att tro att det var saft. 

24 personer hann dö och när han upptäcktes dömdes han till psykiatrisk vård. Som motiv sade han att han "tyckte synd om de hjälplösa gamlingarna". Han har varit fri sedan 90-talet och har i en intervju i Expressen sagt att han "lagt allt det där bakom sig för länge sedan."

16. Niels Högel

Niels Högel skyler sitt ansikte i en rättegångssal. Bildkälla: Ingo Wagner AP/TT

Det tyska sjuksköterskan Niels Högel erkände den 30 oktober 2018 att han mördat 100 personer på ett sjukhus i Tyskland. Motivet? Han ska ha varit uttråkad på jobbet. Bevis pekar dock på att Högel kan ha mördat upp mot 200 personer men att många redan har kremerats.

Se videon om alla kändisar som mördat

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Creepy?
Tack för din röst!
Kommentera (21)
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.