Pogo är en riktig mördarclown.
Pogo är en riktig mördarclown. - Foto: Wikimedia / TT

Möt den riktiga mördarclownen – hade 27 lik gömda i källaren

33 unga pojkar mördades och hittades på olika ställen i mördarclownens hus.


Vågen av "mördarclowner" har svept in över Sverige. Överallt har de synts till och det kommer fortfarande in rapporter om clowner som skräms, om clowner som blir slagna av rädda människor eller clowner på Instagram som hotar med att skrämmas.

Härjade under 1970-talet

Även om termen "mördarclowner" här är helt felaktig så finns det en sann – och riktigt obehaglig – mördarclown. Utan citationstecken. Om du befann dig i Chicago på 1970-talet kan du ha blivit riktigt skrämd av Pogo.

Gacy. Bildkälla: Wikimedia

Födelsedagsclownen Pogo, eller John Wayne Gacy som han hette egentligen, dömdes den 13 mars 1980 till döden efter att ha mördat 33 unga pojkar mellan 1972 och 1978.

Kallade sig Pogo

Gacy klädde ut sig till clown på fritiden, sedan han 1975 skapade sitt alter-ego Pogo, som en hobby, och bokades ibland till födelsedagskalas och välgörenhetsevenemang.

Annars så drev han ett framgångsrikt företag som sysslade med att skicka ut folk att fixa saker i människors hem – bland annat med måleri och snickeri. De flest anställda var unga pojkar – många av de blev också sexuellt ofredade av Gacy.

Offret sökte jobb hos Gacy

Polisen började misstänka att seriemördaren var skyldig när de letade efter 15-åriga Robert Piest som försvann mystiskt efter en jobbintervju. Det var just hos mördarclownen han sökte jobb.

När polisen sökte igenom hans hem kände de en stark lukt som påminde om lik. När de klev ner i källaren låg där flera försvunna pojkar i åldrarna 14 till 21 år från olika delar av USA. De hade blivit våldtagna och strypta till döds. Nu låg de där i källaren. Vissa bara skelett, andra på väg att bli.

27 pojkar låg i källaren och ytterligare sex stycken hittades begravda vid mördarclownens hus. Flera av de är fortfarande inte identifierade.

Dog av dödlig injektion

1994 blev slutet för mördarclownen Pogo och John Wayne Gacy dog till följd av en dödlig injektion. Hans sista ord:

Kiss. My. Ass.

Här kan du läsa mer om John Wayne Gacys fruktansvärda dåd.

Läs också om den svenska "seriemördaren" som avslöjades innan sina dåd eller om nattklubbmassmördarens sista märkliga samtal till polisen.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter och fördjupande fakta.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du hört talas om Pogo tidigare?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Inflationen i USA på väntad nivå

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

Ryssland har ett klart övertag i kriget, enligt Ukrainas nye arméchef Oleksandr Syrskyj. Invasionsstyrkorna har flera gånger mer ammunition än vad ukrainarna har.

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

1 timme sedan
För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polisen i Svenljunga rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"På länsväg 1566 sydost om Håcksvik har en bilist och en motorcyklist kolliderat.", skriver polisen på sin hemsida.

Polens president stoppar dagen efter-piller

1 timme sedan
Polens president Andrzej Duda använder sitt veto för att sätta stopp för regeringens planer på att lätta på restriktionerna mot receptfria akuta p-piller.

Polisen i Oskarshamn rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"En personbil kolliderar med ett rådjur på E22 i höjd med Oskarshamn.", skriver polisen på sin hemsida.