Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Råkar polisen filma han när han planterar knark?

- 20/07/2017, 16:38 -

En polisman i Baltimore har blivit avstängd efter vad som verkar vara en rejäl tabbe. Han syns via sin egen kroppskamera lägga en påse heroin i förorten – för att sedan försöka gripa en oskyldig person.

Som bekant har poliser i allt högre grad börjat bära kroppskameror som filmar vad de gör.

I en video som just nu sprids på nätet kan man se hur en polis i Baltimore försöker att använda det här till sin egen vinning – genom att filma hur han hittar en påse heroin, rapporterar Reuters.

Vad han glömde är att Baltimore-kamerorna, som passivt spelar in allt som händer, sparar den 30 sekunder långa filmsnutt som registrerats precis innan kameran sätts igång manuellt av en polis.

I just den här snutten så kan vi galet nog se hur polismannen, med översyn av två kollegor, går in i ett skräpigt område och gömmer en påse heroin för att sedan gå tillbaka ut till vägen – och sedan börja skådespela att han ser påsen för första gången. 

Just nu håller polismyndigheten i Baltimore på att undersöka situationen och alla som syns eller hörs i videon. Personen som håller i själva påsen är för tillfället avstängd, skriver Reuters.

Se polisfilmen när en naken kvinna snor en polisbil:

Läs också om Polismannen som kanske är Sveriges snyggaste polis

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Är det här bevis nog för att stänga av poliserna?