NASA söker en person till en ny tjänst.
1 av 3
NASA söker en person till en ny tjänst. - Foto: TT/Pixabay
Personen ska jobba som officer.
2 av 3
Personen ska jobba som officer. - Foto: Pixabay
I rymden!
3 av 3
I rymden! - Foto: TT

Nu kan du jobba med att skydda jorden från aliens

Ja det är sant. NASA söker nu en person som ska jobba som "planetarisk skyddsansvarig". En officer som ska befinna sig i rymden.


De flesta har nog någon gång tänkt: "Vad händer om aliens kommer? Hur ska vi försvara oss?" Nu börjar NASA förbereda sig. Om än lite. 

Jobbet går ut på att se till att hålla borta utomjordliga smittor och se till att inte utomjordliga mikroorganismer tas med tillbaka till jorden. Du ska vara en planetarisk skyddsansvarig, en officer mot aliens med andra ord, skriver Time.


Bildkälla: Pixabay

Hur mycket du tjänar?

Ja, du tjänar från en miljon upp till en och en halv miljon per år plus extra fördelar. Du får alltså tillbringa din arbetstid i rymden, tjäna bra med pengar och dessutom kunna säga till andra att du skyddar jorden mot aliens, skriver Time.

Tyvärr så kan inte vem som helst söka. En måste kunna avancerad matematik och ja, veta mycket om rymden och utomjordliga ting. Vi gissar på en utbildning som tagit några år. 

Men en kan ju drömma?

Se också videon på hur man bajsar i rymden

Läs också om laget som hyllade sin lagkamrat genom att skjuta upp hans tröja i rymden

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Vill du ha jobbet?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Mamma döms – tatuerade dödskalle på sonen

Varningen: Kontanter riskerar att bli oanvändbara

Riksbanken varnar för att kontanter kan bli "i det närmaste oanvändbara i Sverige" om åtgärder inte vidtas. – Vi behöver bromsa en utveckling där vi är på väg mot att allt färre kan betala med kontanter, säger Elin Ritola, enhetschef för betalningsanalys och innovation på Riksbanken, till SVT.

Bröt mot yttrandeförbud: Trump riskerar fängelse

Åklagarens stjärnvittne utmålas som en "vanhedrad brottsling" och "liberala aktivister" påstås ha försökt ta sig in i juryn. Trots juridisk munkavle har Donald Trump inte hållit sig från att diskutera sin brottmålsrättegång i sociala medier eller tv. Nu ska domaren ta ställning till eventuella straff.

Polisen i Örebro rapporterar om brand

"Det ryker från en fläkt på taket till ett flerfamiljshus på väster i Örebro.", skriver polisen på sin hemsida.

Hamnarbetare döms i kokainmål

En man som varit anställd i Helsingborgs hamn i närmare 30 år döms, tillsammans med en 49-årig man, till två års fängelse vardera för bland annat förberedelse till synnerligen grov narkotikasmuggling.

Jurist döms för bedrägeri mot äldre

En jurist i Malmö döms till fängelse i fem och ett halvt år och näringsförbud i sju år för bedrägeri mot äldre och demenssjuka klienter. Han fälls för 14 fall av bedrägeri mot sina klienter.