Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Brittiske Julian, 7, dog efter terrorattacken i Barcelona

- 20/08/2017, 15:59 -
Sjuåriga pojken Julian saknades efter attacken.
1 av 3

Sjuåriga pojken Julian saknades efter attacken.

Facebook/AP

Hans familj efterlyste honom på Facebook.
2 av 3

Hans familj efterlyste honom på Facebook.

Facebook

Nu har det bekräftats att hans liv gick förlorat i attacken.
3 av 3

Nu har det bekräftats att hans liv gick förlorat i attacken.

AP

Julian Cadman, 7, försvann efter vansinnesfärden på La Rambla i Barcelona. Nu har hans död bekräftats av brittiska Sky News.

Det fruktansvärda terrordådet mot turiststråket La Rambla i Barcelona under torsdagen kostade 13 människor livet. Kort efter attacken kunde brittiska medier rapportera att sju-årige Julian Cadman saknades. Att han dödades i samband med vansinnesfärden kan nu Sky News bekräfta.

Under fredagen efterlyste familjen den brittiska pojken i desperat inlägg på Facebook. Pojken och hans mamma befann sig i Barcelona över som turister, rapporterade The Telegraph.

På Facebook skrev pojkens kusin George Cadman såhär:

"Min kusin Julian Alessandro Cadman är saknad. Snälla gilla och dela. Vi har hittat Jom (hans mamma) och hon är i stabilt, men allvarligt tillstånd på sjukhuset."

"Julian är sju år gammal och var ute med Jom när de särades på, till följd av terroristattacken. Snälla dela, speciellt om du har familj eller vänner i Barcelona. Tack.", gick det att läsa.

Fram till idag var det oklart vad som hände med Julian. Det är den spanska byrån för saknade personer som på Twitter kunde bekräfta hans död.

"Julian Cadmans familj har berättat för oss att han olyckligtvis är en av offren i attacken, och de har bett os att tacka alla människor som hjälpt till i sökandet."

"I dessa orättvisa, svåra och smärtsamma stunder sörjer vi tillsammans med Julians familj och vänner. Vila i frid.", skriver byrån i ett uttalande.

Se mer: Terrordådet i Barcelona – det här har hänt

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.