Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Video visar hur polisen genomsöker studentens vagina – i 11 minuter

Nyheter | 25/08/2017 20:25

En video sprids överallt på internet när två poliser filmas medan de genomsöker en kvinna för att hitta droger.

Nyligen släppte advokaten Samuel Cammack III en video som spelats in från en dashcam, en kamera placerad i vindrutan på en polisbil. Videon visar hur poliser utsatte en universitetsstudent för en förödmjukande kroppsvisitation och publicerades på advokatbyråns hemsida.

Studenten, 23-åriga Charneisha Corley, har nu tillsammans med advokaten gått till domstol för vad de anser är en "våldtäkt utförd av en polis", skriver Huffington Post. Kvinnan blev stoppad av polisen för två år sen, den 21 juni 2015, när hon var ute på ett ärende åt sin sjuka mamma i Housten, i delstaten Texas, USA. 

Bildkälla: ABC

Polisen fick för sig att det kom en lukt av marijuana när de stoppat bilen och då brottade de ner kvinnan, drog ner hennes byxor och tryckte hennes huvud under bilen. Polisen ska ha genomsökt hennes vagina i 11 minuter för att sedan lämna henne naken på marken, rapporterar lokala tv-stationen Houston Fox 26 News.

Enligt kvinnan fanns ingen marijuana i bilen, men polisen hävdade att det fanns cirka 500 milligram av drogen i hennes bil, skrev Houston Chronicle då. Hon blev åtalad för innehav av marijuana och våldsamt motstånd. Åtalet drogs dock snabbt tillbaka då domstolen valde att inte ta ärendet vidare.

Efter händelsen gjorde studenten en motanmälan och de två poliserna åtalades. Även där lades åtalet ner. Det är anledningen till att videon släpps nu, två år efter händelsen. 23-åringen och hennes advokat anser att fallet måste tas upp igen. 

– De våldtog, antastade och ofredade mig, berättade Corley i en tidigare intervju för Huffington Post

Just nu återstår att se om domstolen väljer att gå vidare med fallet. En talesperson för polisen har sagt att "vi står inte bakom det som hänt och det skulle aldrig ens ha hänt".  

Läs också om polisen som torterade tonåring med elpistol.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Behöver polisen bli bättre på att utreda sig själva?