Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
2899
reaktioner idag

Peter Madsen berättade tidigt för polisen om Kim Walls död

Nu framkommer det att Peter Madsen redan tidigt i utredningen berättade att Kim Wall var död.

Nya uppgifter om Madsen har framkommit.

Han ska tidigt ha berättat att Kim Wall var död.

Och att han begravt henne till sjöss.

Enligt nya uppgifter så berättade Peter Madsen tidigt för den danska polisen att den svenska journalisten Kim Wall var död. Det uppger nyhetsbyrån Ritzau via Ekstra Bladet.

Enligt uppgifterna så berättade Madsen att det skett en olycka på ubåten och att han sedan "begravt henne till sjöss". Det framgår i rättsdokument som nyhetsbyrån tagit del av. 

Redan den 12 augusti blev han förhörd bakom stängda dörrar. Anledningen till att det inte skedde mer offentligt var för att visa hänsyn till Kim Walls familj.

Enligt de första uppgifterna som kom ut så hävdade Madsen att han släppt av Wall innan ubåten sjönk. Den historien stämmer alltså inte överens med vad han sagt i rättsliga förhör. 

Kim Walls torso hittades den 21 augusti och dagen efter bekräftade polisen att den tillhörde den svenska journalisten. Hon sågs senast vid liv den 10 augusti när hon klev ombord Madsens egenbyggda ubåt Nautilus.

I början av nästa vecka fattas beslut om Madsen fortsatt ska vara häktad misstänkt för inblandning i Walls död.

TV: Journalisten Kim Wall blev bara 30 år – så var hennes liv

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Mer:

Peter Madsen var nära platsen där turist hittades styckmördad 1986