Bild på son togs bort av Instagram – var "olämplig"

- 24/09/2017, 12:33

Mamman Charlie la ut en bild på sin son Harry på Instagram. Då tyckte Instagram att bilden var olämplig och tog bort den.

Som förälder så finns det inget vackrare än sitt eget barn. Och det vill en såklart dela med sig av, helst till hela världen. Därför svämmar sociala medier över av bilder på barn som stolta föräldrar lagt upp. 

Charlie Beswik från Storbritannien gjorde precis det. La ut en bild på sin tolvåriga son Harry. Harry har sjukdomen Goldenhar komplex, en sjukdom som gör att han saknar vänster öga, öra och näsborre. 

När hon valde att lägga ut en bild på honom utan sin ögonprotes så reagerade Instagram på ett mycket underligt vis. Två dagar efter bilden las upp så togs den bort, skriver Metro Uk. 

Anledningen? "Olämpligt innehåll". 

Bilden som Instagram tog bort. Bildkälla: Instagram@outalteredlife

Det ska ha varit en användare av Instagram som anmält bilden till Instagram, som sedan bestämde sig för att ta bort den. 

Till Metro Uk berättade Charlie att hon kände sig kränkt och förvirrad. Hon gick ut på Twitter och berättade sin historia. Efter att många riktat sin kritik mot Instagram så bestämde de sig för att upphäva sitt beslut. Men Charlie fick ingen ursäkt. 

– Jag har fått kommentarer från människor som tycker att jag borde elda upp min son eftersom att han enligt dem är ett avskyvärt monster, ett missfoster eller en alien, säger hon till Metro Uk. 

Men trots de negativa kommentarerna som ibland dyker upp i hennes flöde och Instagrams osmakliga handlande så berättar Charlie också att det finns många människor som skickar sin kärlek till dem i kommentarerna. 

Se också videon om när Penny Parneviks fick sina privata bilder hackade

Läs också om Lina som startade ett konto för att normalisera bröst

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Borde Instagram se över sina regler?