Polisens obehagliga teori om masskjutningen i Las Vegas

- 05/10/2017, 10:06 -
Polisen har ny information och teorier om Stephen Paddock.

Polisen har ny information och teorier om Stephen Paddock.

TT/Polisen (Montage)

Under en presskonferens på onsdagen presenterade polisen flera intressanta teorier om Stephen Paddock och masskjutningen i Las Vegas.

Efter masskjutningen under en countrymusikfestival i Las Vegas där 59 personer dog har polisen kommit fram till en hel del ny information och teorier om vad som egentligen hände. Det presenterade de under en presskonferens på onsdagen. 

Här är det mest intressanta och obehagliga som polisen presenterat hittills: 

TT

Förberett sig länge

Enligt polisen hyrde Paddock ytterligare ett hotellrum i närheten av en annan musikfestival i Las Vegas en vecka tidigare, rapporterar CNN. Polisen undersöker nu övervakningsfilmer från hans hotellvistelse. Polisen tror samtidigt att han samlat vapen i årtionden för att förbereda en attack. Polisen väljer dock inte att klassa det som terrorism ännu. Här kan du läsa varför.

Affären där Paddock samlat på sig sina vapen. Bildkälla: TT

Lapp hittades på rummet

På hotellrummet intill Paddocks kropp låg en rosa handskriven lapp. Många medier har spekulerat i om det rör sig om ett självmordsbrev, men polisen nekar till detta och tror istället att han hade en flyktplan och att hans självförvållade död inte skedde enligt planen. Sheriffen Joe Lombardo vid Las Vegas-polisen tror att gärningsmannen hade planerat att överleva attacken, skriver Daily Mail.

Polisen

Fler vapen hittades

Förutom de 23 vapen som hittades i hotellrummet så hade 64-åringen explosiva ämnen i sin bil. Troligen hade de kunnat användas för att tillverka en bomb. Dessutom är polisen övertygade om att han fick hjälp att utföra dådet på något vis.

Motivet och flickvännens roll

Inget motiv är känt i nuläget och det finns inga andra misstänkta för dådet. Paddocks flickvän Marilou Danley säger att hon varit helt omedveten om attacken. Hon blev skickad till Filippinerna av sin sambo innan masskjutningen och det var också till henne som han fört över en stor summa pengar med planer att "köpa ett stort hus". Hon tolkade det då som att han ville göra slut med henne.

Marilou Danley. Bildkälla: TT

TV: Här är polisens obehagliga bilder inifrån Las Vegas-skyttens hotellrum