Det här vet vi om den misstänkte skytten Devin Kelley.
Det här vet vi om den misstänkte skytten Devin Kelley. - Foto: TT

Det här vet vi om Texas-skytten Devin Kelley

Minst 26 personer har skjutits ihjäl under en gudstjänst i en kyrka i Sutherland Springs Texas​. Det här vet vi om den misstänkte skytten Devin Kelley.


Minst 26 personer har skjutits till döds under en gudstjänst i en kyrka i Sutherland Springs i Texas, USA. Runt 20 personer är skadade och det yngsta offret var bara fem år gammal. 

Devin Kelley har identifierats som den misstänkte skytten. Han hittades död i sin bil åtta kilometer från kyrkan, men om han skjutit sig själv eller blivit skjuten är oklart. 

Det här vet vi om den misstänkte skytten Devin Kelley:

Han var 26 år gammal, gift med en kvinna och bodde i en förort till San Antonio, skriver CBS News.

Inga tydliga terrorkopplingar

Kelley ska inte ha haft några tydliga kopplingar till någon terrororganisation. 

Arbete

Kelley har tidigare jobbat inom det amerikanska flygvapnet. Han började sin tjänstgöring 2010. men fick för tre år sedan sparken efter att ha misshandlat sin fru och deras barn. 

Misshandel 

Han dömdes i en militärdomstol för misshandeln och fängslades i 12 månader. Efter detta fick han sparken från flygvapnet.

LinkedIn

På LinkedIn beskrev Kelley sig själv så här ”Jag är en hårt arbetande och hängiven person. Jag lever efter de kärnvärden som U.S. Air Force står för”. Intressen som Kelley listat var bland annat "djurrätt" och "mänskliga rättigheter".

Ska ha bråkat med bekanta 

På Facebook ska Kelley under den senaste tiden ha bråkat med sina bekanta, och flera personer ska ha tagit bort honom. En av hans profilbilderna innehöll ett gevär.

– Massor av folk tog bort honom efter ett tag, för att han var så grälsjuk. Det var som att han var ute efter bråk hela tiden. Man kan ju avgöra om någon försvarar åsikter eller bara är på jakt efter att starta något, berättar lokalbon Johnathan Castillo för LA Times.

Castillo fick en vänförfrågning från Kelley för några månader sedan.

Saknade vapenlicens

Kelley ska ha ägt tre vapen, men saknade vapenlicens, uppger CNN.

Motivet

Under måndagen meddelade polisen Freeman Martin att motivet bakom dådet inte handlade om etnicitet eller religion, utan var familjerelaterat, skriver CNN.

Kelleys svärföräldrar, vilka han har hotat, ska från och till ha besökt kyrkan. Enligt svärmodern skicka Kelley hotfulla sms till henne.

TV: Minst 26 döda efter masskjutningen i Texas – det här har hänt

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ukraina: 37 000 människor kan saknas

Utsläpp från myndigheters tjänsteresor ökar

Utsläppen från svenska myndigheters tjänsteresor ökade mellan 2022 och 2023. Men nivån på utsläppen ligger fortfarande mycket lägre än året före pandemin.

Krock mellan bil och malmbil utanför Pajala

En person har förts till sjukhus med ambulanshelikopter efter att ha krockat med en lastbil utanför Pajala, uppger polisen.

Georgien går vidare med omstritt lagförslag

1 timme sedan
Parlamentet i Georgien har röstat för att gå vidare med ett kontroversiellt lagförslag med röstsiffrorna 78–25. Lagförslaget, som gör att organisationer med utländska kopplingar kan stämplas som att driva "främmande makts intressen", debatteras vidare under kvällen.

Slutar betala pension till boende i Sverige: De drabbas

1 timme sedan
Den finska folkpensionen ska sluta betalas ut till de som bor i utlandet. Det är framförallt boende i Sverige som påverkas av beslutet. Finska medborgare är i chock, rapporterar Sveriges Radio.

Man åtalas för grovt övergrepp mot barn

1 timme sedan
En man i 45-årsåldern åtalas för grovt sexuellt övergrepp mot ett sjuårigt barn i Västerås, rapporterar VLT.