Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Uppgifter: Trumps advokat betalade för att tysta porrstjärna

- 16/01/2018, 21:05 -

Donald Trump anklagas för att ha varit otrogen mot Melania Trump med porrstjärnan Stormy Daniels. En affär som ska ha pågått under tiden Melania var gravid med parets som Baron. Trumps advokat ska sedan ha betalat porrstjärnan för att tysta henne.

I fredags gick The Wall Street Journal ut med att Donald Trumps advokat Michael Cohen betalat ut över en miljon kronor till porrfilmstjärnan Stormy Daniels bara en månad innan det amerikanska presidentvalet 2016.

Betalningen ska ha gjorts för att tysta Trumps och Stormy Daniels affär, ett påstående som bekräftats av minst tre fristående källor i nära kontakt med Daniels, skriver The Wall Street Journal.

Trump och Stormy ska ha träffats på en golfturnering 2006, när Trump var med och tävlade. Porrstjärnan befann sig på turneringen för att dela ut produkter och hälsa på de tävlande, och de två ska ha fått kontakt efter att Trump bett om en bild med Daniels.

De två ska ha möts under en golfturnering

Stormy Daniels
Stormy Daniels. Bilkälla: Wikipedia

Alana Evans, som också arbetar som porrfilmsstjärna och även är nära vän till Daniels, befann sig på samma turnering den dagen. Hon är en av de tre källor som vittnat om Trumps och Stormys affär.

– Stormy berättade att hon träffade Donald Trump och att hon skulle träffa honom igen. Hon bjöd också med mig. Stormy sa att Donald visste precis vem hon var och ville umgås med henne, säger Alana.

Senare på kvällen när Alana åkt tillbaka till sitt hotell ska Stormy ha ringt henne flera gånger för att be henne komma och umgås med henne och Donald Trump.

– Hon ringde mig fyra eller fem gånger, och under de två sista samtalen var hon med Donald. Jag kunde höra hur han ropade "Åh, kom igen, vi kan ha kul! Låt oss ha lite kul! Kom till festen, vi väntar på dig", säger Alana i intervjun med The Wall Street Journal.

– Jag tänkte, herregud det är ju verkligen Donald Trump. Jag har alltid varit lite rädd för sådana män, med så mycket makt, och det var långt innan presidentvalet. Så jag slutade svara stängde av mobilen, fortsätter hon.

När Alana och Stormy möttes upp nästa dag bad Alana om ursäkt och frågade hur kvällen hade gått.

– Stormy sa: "allt jag kan säga är att den slutade i Donalds hotellrum. Tänkt dig honom springandes efter mig i sina vita kalsonger." Jag svarade bara med "Åh, det behövde jag inte veta.", säger Alana.

Alana Evans, vännina till Stormy. Bildkälla: Wikipedia

– Hon berättade sen att han erbjudit henne nycklar till hans lägenhet i Florida och jag svarade "wow, då måste det ha varit en bra natt". Det var sista gången vi pratade om det, fortsätter hon.

Minst tre påstådda affärer under 2006 och 2007

Under tiden då Donald och Stormy påståtts ha träffats var Stormy själv gift med dåvarande maken Michael Mosny. Michael har själv gått ut i en intervju i The Smoking Gun, där han bekräftar RR Stormy haft en väldigt nära relation med Donald.

Den påstådda affären ska ägt rum under och efter tiden då Donalds fru Melania Trump var gravid med parets yngsta son, Baron Trump.

Rykten om Trumps otrohet under Melanias graviditet har cirkulerat i flera år. 2016 kom porrstjärnan Jessica Drake med anklagelser om att Trump försökt kyssa henne mot hennes vilja och sedan erbjudit henne 80 tusen kronor i utbyte mot sex – samma år som Melania bar på Baron.

Baron, Donald och Melania Trump.
Baron, Donald och Melania Trump. Bildkälla: TT Nyhetsbyrån

Samma år avslöjades dokument som visade att tidningen National Enquirer bestämt en intervju med Playboy-stjärnan Karen McDougal där hon skulle berätta om en tio månaders affär mellan henne och Trump som ska ha pågått under 2006 och 2007. Tidningen publicerade dock aldrig storyn.

Trumps advokat nekar till anklagelserna

Som svar på den påstådda affären mellan Stormy och Trump har presidentens advokat, Michael Cohen, gått ut med ett uttalande där presidenten nekar till händelsen.

"Dessa rykten har cirkulerat sedan 2011. Både president Trump och Stormy Daniels nekar att det som påstås har ägt rum".

Advokat Michael Cohen har också delat med sig av ett dokument som påstås ha skrivits under av Stormy, där det framgår att porrstjärnan inte haft en affär med Donald Trump, enligt The Wall Street Journal.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Tror du att Trump är oskyldig?