Onsdag 8 Dec
Stockholm

Här flyr syskonen Turpin från huset där de var fastkedjade

Familjen Turpin.
Här räddas de 13 fastkedjade syskonen i Kalifornien av polisen. Foto: Facebook/CCTV

En video som visar när polisen räddar de 13 fastkedjade syskonen i Perris, Kalifornien, har släppts. Dessutom finns uppgifter på att David och Louise Turpin skaffade så många barn för att kunna vara med i en realityshow.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

David och Louise Turpin höll sina 13 barn inlåsta i familjens hem i Perris, Kalifornien. Hela världen har pratat om fallet där barnen i åldrarna två till 29 år hölls kedjades i sitt eget hem. När de fick lämna huset hade de alltid identiskt matchande kläder.

Familjen såg lyckliga ut på sociala medier. Bild: Facebook

Nu har en övervakningsvideo som dels visar hur polisen räddar barnen från huset – och som också visar när föräldrarna grips. I klippet (som du kan se i spelaren ovan) syns flera personer som kommer fram runt en silvrig bil. En person bär på ett litet barn.

Dessutom har Louise bror Billy Lambert uttalat sig om familjens situation – och han håller verkligen ingenting tillbaks.

– Senast förra månaden berättade Louise för mig att de planerade att skaffa ännu fler barn, säger han till Mirror.

Louise två systrar har inte heller haft mycket snällt att säga – läs mer om det här.

Det fanns också en riktigt snedvriden anledning till att familjen önskade sig extra tillskott. Föräldrarna ville nämligen ha en egen realityshow. Enligt brodern handlade allt bara om föräldrarna – för barnen brydde de sig tydligen inte om.

Familjen ska också ha flyttat till Perris i Kalifornien för att komma närmare Hollywood. Enligt Billy Lambert ville de bara bli miljonärer och kända över hela världen. 

När polisen hittade syskonen i huset såg de oerhört undernärda ut – och de som var över 20 år gamla såg fortfarande ut som tonåringar. Föräldrarna själva gottade sig dock med snabbmat varje dag, berättar Louise bror.

Här syns föräldrarna med sitt yngsta barn. Bild: Facebook

De ska ha besökt snabbtmatskedjan Taco Bell så pass ofta att personalen kunde deras favoritbeställning och deras namn utantill. Samtidigt satt barnen hemma i huset och nästan svalt ihjäl. Enligt uppgift fick de bara mat en gång om dagen. Sen fick de bara duscha en gång om året – och vara vakna på natten för att sova på dagen. Allt för att grannarna inte skulle märka något.

Föräldrarna har åtalats för att ha torterat sina barn och för flera fall av barnmisshandel och övergrepp. Det har också kommit fram att David Turpin åtalats för sexuella övergrepp. Om de döms kan det bli till livstids fängelse. Men paret hävdar fortfarande att de är oskyldiga, skriver Mirror.

Föräldrarna kan få livstids fängelse. Bild: TT

Läs mer om hur ett av syskonen, en 17-årig flicka, planerade att fly från familjen i två år här.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Har du följt nyheten rörande de fastkedjade barnen?
Tack för din röst!
Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela