Mystiska samtalet från fängelset kanske kan lösa mordet på Sydney, 24

- 06/02/2018, 15:35 -

Det sista någon hörde från Sydney Loofe var det mystiska meddelandet hon skickade på Snapchat. En månad senare hittades en kropp. Nyligen ringde en man från fängelset och tog på sig mordet.

Det var i slutet av förra året som medier runt om i världen rapporterade om 24-åriga Sydney Loofe. Ett sista meddelande på Snapchat, en bild på sig själv med texten att hon var redo för sin dejt. Sedan var hon spårlöst försvunnen. 

Loofe skulle iväg och träffa en kvinna hon hade kommit i kontakt med via Tinder. Ungefär tre veckor senare, i december 2017, hittade polisen i Lincoln en kropp, som visade sig vara 24-åringen. 

I samband med försvinnandet sökte polisen två personer, 23-åriga Tinder-dejten Bailey Boswell och hennes pojkvän 51-årige Aubrey Trail

Loofe skulle iväg och träffa en kvinna hon hade kommit i kontakt med via Tinder.
Sydney Loofe skulle iväg och träffa en kvinna hon hade kommit i kontakt med via Tinder. Bildkälla: Snapchat/Polisen

Både Boswell och Trail sitter i fängelse nu anklagade för bedrägeribrott, som inte är relaterade till 24-åringens försvinnande. Dock ska Trail ha ringt till tidningen Omaha World Herald från fängelset i onsdags kväll, och hävdat att det är han som ligger bakom Loofes försvinnande.

Kan det vara så att mordet nu äntligen kommer lösa sig?

Aubrey Trail och Bailey Boswell
Aubrey Trail och Bailey Boswell. Bildkälla: Polisen

– Jag kan säga att jag är skyldig. Motivet kommer komma ut, sa Trail under telefonsamtalet. 

Han berättade också att flickvännen Boswell inte hade någonting med mordet att göra och att han för länge sedan sagt till polisen att han låg bakom mordet. 

Trail ska till och med ha sagt under telefonsamtalet att han är frustrerad över att inte FBI har åtalat honom för mordet på 24-åriga Sydney. 

Men han ville inte säga hur och varför han mördade Sydney. Utan det skulle, enligt honom själv, komma fram "i sinom tid". 

Under torsdagen höll rättegången om Trail och Boswells inblandning i bedrägeri. Och i framtiden kan det bli så att de även blir åtalade för mordet och kanske kan anhöriga och nära nu äntligen få frid efter den fruktansvärda händelsen. 

Se också videon om fem personers sista meddelanden de hann skicka iväg innan de mördades


Läs också: Molly, 23, hann skicka iväg ett sista meddelande innan hon mördades

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Har du läst om fallet tidigare?