Taiwan har drabbats av kraftiga jordbävningar.
Jordbävning Taiwan - Foto: TT

Här är allt vi vet om de kraftiga jordbävningarna i Taiwan

De senaste dagarna har ön Taiwan drabbats av farliga jordbävningar. Minst två personer har dött och över 200 skadats. Här är allt vi vet om de fruktansvärda jordbävningarna.


Hualien, i östra Taiwan, har de senaste dagarna drabbats av kraftiga jordbävningar. Under tisdagen drabbades Hualien av den kraftigaste och två personer förlorade sina liv. 

Jordbävningarna

Taiwan har drabbats av över 24 små jordbävningar under veckan. De flesta var små och gjorde ingen större skada. 

Den största och kraftigaste jordbävningen drabbade Hualien under tisdagen och var 6,4 på Richterskalan, så kraftig att ett hotell rasade. 

Hotellet hade 300 rum och efter jordbävningen stod hotellet i fyrtio graders vinkel.

Bildkälla: TT

Antal skadade

När hotellet kollapsade dog sex personer och 219 personer skadades. Under onsdagen letade räddningspersonal fortfarande efter personer som saknades. Det ska gälla över 60 personer, skriver Expressen.

Hus och infrastruktur

Efter de många jordbävningarna har 40 000 bostäder lämnats utan el och vatten. 800 personer, i staden som har 100 000 invånare, har tagit skydd i kommunala byggnader. 

Taiwans myndigheter ska ha varnat invånare innan jordbävningen och går nu ut och ber invånare att inte närma sig de skadade byggnaderna. 

Geografiskt utsatt område

Taiwan ligger i ett geografiskt utsatt område vilket gör att ön ofta drabbas av jordbävningar. För två år sedan dödade en jordbävning 116 människor. 1999 drabbades Taiwan av en jordbävning som varit deras dödligaste. 2 400 förlorade sina liv, skriver DN.

TV: Här gräver de fram hunden levande – 24 timmar efter jordbävningen i Italien

Läs också om allt vi vet om SpaceX uppskjutningen

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du varit i Taiwan?
Tack för din röst!