Peter Madsen står åtalad för mordet på Kim Wall i ubåten Nautilus
Peter Madsens fru har lämnat honom. - Foto: Shutterstock/TT (Montage Nyheter24)

Peter Madsens fru har lämnat honom – så var deras relation

Danska medier har skrivit mycket om Peter Madsen innan han åtalades för mordet på Kim Wall. Nu har det kommit uppgifter på att hans fru lämnat honom.


Den danske uppfinnaren Peter Madsen har länge varit ett känt namn i Danmark, även innan han åtalades misstänkt för mordet på den svenska journalisten Kim Wall.

Peter Madsen misstänks för mordet på Kim Wall. Bild: TT

Här kan du läsa allt du behöver veta om åtalet mot Madsen.

Många danska medier har skrivit om hur flera av hans vänner och sponsorer (som hjälpt honom att finansiera hans projekt – däribland raket- och ubåtsbyggande) lämnat hans sida. Nu skriver danska BT att hans fru, som Madsen varit gift med sedan 2011, valt att lämna uppfinnaren.

Tidningen skriver att paret länge levde utan särskilt mycket pengar för att Madsen valde att spendera det mesta på att göra sina projektidéer till verklighet. Hans fru, som valt att förbli anonym, assisterade honom ofta i verkstaden (som låg 200 meter från Walls bostad – läs mer om det här) och jobbade i övrigt i filmbranschen. 

Under förhör har det framkommit att Madsen i perioder bott på ubåten Nautilus (där Kim Wall mördades) och att han ofta brukade ta kvinnor dit för att ha sex. Madsen och frun hade ett öppet förhållande, enligt Madsen själv.

Madsen och frun jobbade 200 meter från Kim Walls bostad i Köpenhamn. Bild: Google Maps/TT (Montage)

Men hans fru lämnade inte honom på en gång. Enligt BT fanns hon på plats och stöttade honom vid hans första förhör den 12 augusti förra året. Men nu har alltså flera källor berättat att hon valt att lämna Madsen – en gång för alla. 

Den excentriske uppfinnaren hade innan "ubåts-dramat" många vänner och bekanta. Men efter att Kim Walls torso hittades i slutet av augusti förra året så berättade hans halvbror Benny Egesø att han "aldrig skulle förlåta honom"

En annan som chockats över händelserna är Jens Falkenberg som känt Madsen länge – och som även byggde ubåten Nautilus tillsammans med honom

Här kan du läsa om Madsens kollega som berättat att den åtalade uppfinnaren drömde om att begå "det perfekta brottet".

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du följt allt med dramat?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Silikonmugg återkallas – kan orsaka kvävning

MP: Ett ödesval för klimatet och naturen

Miljöpartiets fokus i EU- valet kommer att ligga på klimat, natur och demokrati.

Dödstalet stiger efter attacken mot Tjernihiv

Minst 18 människor dödades i den ryska attacken mot staden Tjernihiv i norra Ukraina på onsdagen. Både Ryssland och Ukraina uppger att de hejdat drönarattacker under natten.

Fortsatta anfall mot Gaza – 40 platser på en dag

I skuggan av den upptrappade konflikten mellan Israel och Iran fortsätter israelisk militär sina offensiver mot Gaza. Mellan måndagen och onsdagen dödades över 100 palestinier i Gaza, enligt FN:s humanitära organ Ocha.

Mugg återkallas – kan orsaka kvävning

En muminmugg återkallas eftersom den kan orsaka kvävning, skriver Konsumentverket.

Bunge ser krokig väg mot räntesänkning

Hon står fast vid bedömningen att styrräntan kan sänkas i maj eller juni. Men vägen är inte spikrak och hon konstaterar att det har hänt en del de senaste veckorna.