Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kim Wall bodde 200 meter från Peter Madsens verkstad

- 05/02/2018, 13:47

Enligt danska medier kan Peter Madsen och Kim Wall ha träffats innan mordet på ubåten Nautilus. Han brukade nämligen sitta vid en eldstad utanför hennes bostad då hans verkstad låg 200 meter därifrån.

Mordet på den svenska journalisten Kim Wall har skakat både Danmark och Sverige. Sedan hon försvann på natten mellan den 10 och 11 augusti 2017 efter en intervju med uppfinnaren Peter Madsen har flera ruskiga detaljer framkommit om mordet. 

Den danske uppfinnaren och ingenjören Peter Madsen.
Madsen står åtalad för mordet på Kim Wall. Bild: TT

Den misstänkte mördaren Peter Madsen tros, enligt stämningsansökan, ha planerat mordet ett tag. I ubåten, där Wall senast sågs, hade han med sig flera verktyg. 

Madsen ska ha bundit Wall så att hon inte kunde röra på sig och sedan ha våldtagit henne. Han ska också ha stuckit en kniv i hennes underliv. Här kan du läsa mer om den misstänkta tortyren.

Nu har nya detaljer framkommit om hur nära Kim Wall bodde Peter Madsens verkstad i Köpenhamn. Enligt danska TV2, som intervjuat Walls danska pojkvän, ska Wall ha bott bara 200 meter från verkstaden där Madsen jobbade. 

Hon flyttade till ett kollektiv på Refshaleøen i mars 2017 tillsammans med sin pojkvän.

Refshaleøen utanför centrala Köpenhamn.
Kim Wall och pojkvännen bodde på Refshaleøen – där Peter Madsen hade sin verkstad. Bild: Google Maps (Text: Nyheter24)

Enligt den danska tv-kanalen kontaktade Madsen den svenska journalisten igen efter att de haft en kort mejlkonversation året innan om hans fascination för raketer – och han var väldigt bestämd om att de skulle träffas för en intervju. 

Kim Wall befann sig då på sin egen avskedsfest eftersom hon och pojkvännen skulle resa till Kina och vara kvar där ett tag. 

Efter att ha pratat med sin pojkvän tyckte de båda att det var ett perfekt tillfälle för en intressant artikel som kunde säljas till en amerikansk tidning.

Det finns dock ingenting som tyder på att Wall och Madsen ska ha träffats innan den ödesdigra intervjun som skedde ombord på Madsens ubåt Nautilus. 

Men enligt danska BT finns det en möjlighet att han ändå kan ha sett henne innan mordet.

Kim Wall hedras av sitt universitet Columbia
Kim Walls bild visas under en minnesceremoni. Bild: TT

Tidningen har pratat med en man som ofta såg hur Madsen brukade sitta vid en eldstad tillhörande kollektivets uteplats. Madsen beskrivs av mannen som "lugn" och "tyst".

Läs också om allt du behöver veta om åtalet mot Peter Madsen här.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Har du läst allt om ubåtsdramat?