Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Skolskjutning i Florida – 17 personer döda

- 14/02/2018, 22:47 -

Efter en skolskjutning på Marjory Stoneman Douglas High School i Parkland, Florida rapporteras 17 personer vara döda. Polisen har nu gripit den misstänkte skytten, som tidigare varit en elev på skolan.

Vid 15:00 lokal tid idag fick polisen i Parkland, Florida larm om att det pågick en skolskjutning på Marjory Stoneman Douglas High School, skriver CBS. Skottlossningen ska ha börjat strax innan eleverna skulle gå hem för dagen. 

På gymnasieskolan går mer än 3000 elever mellan åldrarna 14-18 år och polisen har nu gripit en misstänkt skytt som enligt rapporter tidigare varit en elev på skolan.

Tidigare under dagen var skolan ävspärrad medan elever och lärare uppmanades att stanna inne i skollokalerna och försöka barrikadera sig, då skytten fortfarande var på fri fot i skolområdet.

17 personer har dött i skjutningen, enligt Reuters.

Skytten har identifierats som den tidigare eleven på skolan Nikolas Cruz, 19, som blivit anstängd på grund av "problem med disciplin". Han har gripits av polisen, skriver ABC News.

Elever gömde sig i garderober och i klassrum

Ett SWAT-team tog sig in i skolan med polishundar och även FBI var på plats för att hjälpa den lokala polisstyrkan. Polisen och ansvariga på skolan bad även föräldrar som var i kontakt med sina barn att säga till dem att de ska hålla sig gömda medan polisen sökte efter skytten.

Skolskjutning i Florida på Douglas High School
Bildkälla: Twitter


"Fortfarande inlåsta. Jag såg på lokala nyheterna att det finns minst 20 skadade. Länge leve Majory Stoneman Douglas High" skrev en elev som var fast i skolan på sin Twitter

Föräldrar var i kontakt med sina barn via mobiltelefoner

– Min dotter är fast i en garderob. Hon vågar inte säga något. Jag bad henne att inte ringa mig, då jag är rädd att skytten ska höra hennes röst, sa Caesar Figueroam, förälder till en elev på skolan, till CBS News tidigare idag. 

En elev som under skjutningen var i kontakt med CBS News via sms vittnade om panik och rädsla ”Plötsligt hördes ett högt ljud... folk gråter i garderoben”. 

Medan skolan var avspärrad säkrade polis successivt olika delar av skolområdet och frigjorde elever och lärare som gömt sig i skollokalerna. 

I nuläget vårdas skadade på lokala sjukhuset, skriver CBS

Läs och se även: 2 döda och 19 skadade i skolskjutning i USA

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.