Måndag 19 Apr
Stockholm

Tim fotar djuren som är på väg att utrotas – du måste se bilderna

Brittiska fotografen Tim Flach specialiserar sig på att fotografera utrotningshotade djur.
Fotografi. Foto: Tim Flach

Tim Flach är en fotograf från Storbritannien som har specialiserat sig på att fotografera utrotningshotade djur. Ta en titt på de fantastiska bilderna på djuren som kanske inte finns kvar med oss länge till.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Tyvärr har vi människor inte alltid varit speciellt snälla mot djuren och naturen. Det har resulterat i att miljön håller på att falla samman och djur dör ut. 

Här kan du läsa om djuren som snart inte längre finns – på grund av människan

Brittiska fotografen Tim Flach har därför ägnat sig åt att fotografera utrotningshotade djur som en del av en utställning som syftar till att uppmärksamma djurens utsatthet. 

Även om fotografera är en stor del av Tims jobb så lägger han mycket tid på att söka information om djuren. 

"Jag är otroligt intresserad av framstegen inom vetenskap och ekologi. När jag stöter på något så gör jag eftersökningar och tar reda på så mycket som möjligt, sen försöker jag planera att fotografera det. Ibland är det enkelt och ibland svårt att hitta djuren", skriver Tim på sin hemsida.

Här är några av hans otroliga bilder. 

Myrkottar
Myrkotte. Bildkälla: Tim Flach

Myrkottar är ett av världens mest jagade djur och alla åtta underarter av djuret är utrotningshotade. Anledningen är att den fjäll används till kinesisk medicin, skriver SvD.

Snöleopard
Snöleopard. Bildkälla: Tim Flach

Snöleoparden är utrotningshotade och ett offer för tjuvjakt eftersom att pälsen är så eftertraktad. Det finns ungefär 4000 snöleoparder kvar sammanlagt i de tolv länder där de bor. 1000 av de lever i Mongoliet, skriver WWF.

Kattbjörn
Kattbjörn. Bildkälla: Tim Flach

Kattbjörnen är ett av världens mest sällsynta djur och idag finns det bara cirka 10 000 kattbjörnar kvar på jorden. Djuren dör ofta när de fastnar i fällor som tänkta för skadedjur och i Kina och Burma jagas djuren för sin vackra päls, enligt WWF

För en del djur är det tyvärr redan för sent – de har redan utrotats av människan. Här kan du läsa om några av dem som inte finns längre.

Se fler av Tim Flachs vackra bilder i videospelaren högst upp i artikeln

Läs också om 89-åriga Kimiko som hittade sin passion för fotografi efter en fotokurs

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Kommentera
Kopiera länk
Dela