Stockholm

Tressa var bara 11 när hon fick barn – blev landets yngsta mamma

Tressa höll sin brors mörka hemlighet för sig själv i två år. Men när myndigheterna fick reda på att brodern var pappa till hennes dotter så tvingades hon lämna bort sitt barn. Flera år senare, har hon och fästmannen Darren nu blivit föräldrar.


Läs mer

Tressa Middleton från Skottland var elva år när hennes 16-årge bror Jason våldtog henne. Två år senare kom det fram till myndigheterna att det var hennes bror som var pappa till hennes dotter och hon tvingades hon lämna bort sin dotter, något som ledde till att Tressa blev deprimerad och beroende av heroin. 

I oktober förra året blev Tressa, som idag är 24 år gammal, och fästmannen Darren Young, 31, föräldrar till dottern Arihanna.

– Jag kände ren glädje när Arihanna föddes. Det var funnits stunder då jag inte trodde att jag skulle få ett till barn, som att det inte var menat.

Men trots det så känner hon sig fortfarande skyldig över att inte kunna vara med sin andra dotter. Tressa berättar att hon är det första hon tänker på när hon vaknar och när hon ska sova. 

Höll det hemligt

– Jag älskar henne så mycket och jag kommer alltid att vara hennes mamma. Jag kan inte vara helt lycklig utan henne och mitt hjärta går sönder över att Arihanna kommer att växa upp utan att känna sin storasyster. 

Tressa och fästmannen Darren. Bildkälla: Facebook

De sexuella övergreppen började när hon var sju år gammal och fyra år senare blev hon gravid, efter att ha blivit våldtagen av sin bror. 

Under två år höll hon allt om vad hennes bror utsatte henne för hemligt för familjen. Men när hon var 14 år gammal brast allt och hon berättade det för en socialarbetare, skriver brittiska Metro. 

Efter utredningen dömdes brodern Jason till fängelse efter att man med ett DNA-test kunde se att han var pappan till barnet. Dottern togs Tressa och hon fick reda på att barnet skulle adopteras bort.

Sista mötet

– Jag insåg inte att det var sista gången jag skulle se henne. Hon kände inte igen mig och hon var rädd. Jag kunde inte krama henne, jag var tvungen att stå en bit bort när jag pratade med henne. Det värsta var när hon ropade efter sin mamma, men hon menade sin adoptivmamma, inte mig. 

Efter det kunde de bara höras via brev, men Tressa fick inte säga ”mamma älskar dig” eftersom det skulle kunna vara förvirrande. Tressa föll in i en depression och började använda sig av droger och alkohol. 

Tressas bror våldtog henne när hon var elva år. Bildkälla: Facebook

2011 nådde hon botten men efter att ha träffat sin nuvarande fästman Darren bestämde hon sig för att bli ren från droger, och tog hjälp av en rådgivare.

Fick missfall

Ett år senare fick hon reda på att hon var gravid, något som hon blev glad över. Men hon fick missfall, och samma vecka dog hennes mamma plötsligt av lunginflammation. 

– Att förlora barnet och min mamma under samma vecka var så svårt. Nu är det jobbigt att veta att min mamma aldrig kommer att få träffa Arihanna, jag vet att hon hade äskade henne och varit stolt över henne. 

Tressa har inte träffat sin bror sedan mammans begravning men berättar att hon fortfarande får flashblacks från vad hennes bror gjorde mot henne. 

– Jag hoppas att hennes adoptivföräldrar inte berättar för henne att jag blev gravid efter att Jason våldtog mig. Jag vill inte att hon ska läsa det i tidningen heller. Jag tycker att jag ska vara den som berättar för henne. 

– Jag vill förklarar allt för henne, men hon vara vara gammal nog att förstå, säger hon till brittiska Metro.

Nyheter24 har även skrivit om incest-fallet som skakade USA: Lämnade sin fru för sin egen dotter. Här kan du läsa mer om det.

TV: Hon är Australiens yngsta mamma – gravid med sitt andra barn

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Har du barn?
Tack för din röst!

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.