Peter Madsen berättar om Kim Walls död: "Värsta minuterna i mitt liv"

- 08/03/2018, 14:41 -

Danska ingenjören Peter Madsen fortsätter neka till mordet på Kim Wall. Nu berättar han i rätten vad som verkligen hände.

Första dagen i rättegången mot Peter Madsen är snart avklarad. Under torsdagen har åklagaren Jakob Buch-Jepsen redovisat bevisen han talar för att Madsen har mördat Kim Wall

Madsen har också pressats på att berätta om de mordfilmer som hittats i hans mobiltelefon och dator, och berätta om sin sexualitet.

Madsen har hela tiden hävdat sig oskyldig till att ha mördat Kim Wall, men däremot erkänt styckning av kroppen. Men hur hon ska ha dött i en olycka har Madsen ändrat sig om flertalet gånger. Under rättegången säger han att han har gjort det av hänsyn till anhöriga, för att de inte ska behöva höra om hennes fruktansvärda död.

Peter Madsens advokat har dock tidigare tillbakavisat uppgifter om att Madsen överhuvudtaget skulle känna till hur Kim Wall dog.

"Värsta minuterna i mitt liv"

Enligt Madsens historia skulle de precis vända hem när han dök med ubåten. Han ska då ha använt motorn för att göra detta, men något blev fel med den komprimerade luften. Han gick då till maskinrummet för att undersöka felet.

Eftersom han också behövde fixa något på utsidan av båten, stängde han dörrluckan efter sig. Men när han skulle ner igen kunde han inte öppna dörren, hävdar Madsen i rätten.

– När jag försöker öppna luckan upplever jag de värsta minuterna i mitt liv, säger han i rätten enligt Aftonbladet.

Han menar att maskinerna på något sätt ändrat lufttrycket i kabinen eftersom motorerna har "använt" luften. 

Peter Madsen blev kvar uppe på däck i fem-tio minuter i försök att komma in, menar han. Samtidigt ska han ha hört Kim Wall, men inte förstått allvaret i situationen hon befann sig i. När han väl fick upp luckan möttes han av varm luft, som var fylld med gas, och temperaturen skiljde sig avsevärt mot temperaturen ute.

– När jag kommer ner hittar jag Kim Wall, säger Madsen enligt Aftonbladet.

Peter Madsen menar att om han själv inte hade gått upp på däck hade även han dött nere i ubåten. När han upptäckte att Kim Wall var medvetslös förstod han att han inte kunde göra något. Kim Wall tycktes vara livlös och röken nere i ubåten skulle vara för giftig att arbeta i, hävdar Peter Madsen under rättegången.

Var rädd för fängelsestraff

Madsen uppger även i rätten att han trodde att han skulle få ett långt fängelsestraff om han gick in i hamn med Kim Walls döda kropp i ubåten. 

Istället för att kontakta polisen skickade han ett sms till sin fru om att "journalisten har dött på båten" och att det är något fel på ubåten. 

– Jag skickade ett sms, ett avskedsbrev. Journalisten är död, jag anser mig skyldig till ett allvarligt brott som är allvarligare än strafflagen. Jag visste om att det var fel på Nautilus, säger Madsen enligt SVT och fortsätter:

– Allt jag har arbetat för sen jag var liten pojke...

Försökte slänga kroppen överbord

Madsen har fortsatt berätta hur händelsen försatte honom i psykos, något som den rättspsykiatriska utredningen inte kunde styrka.

Madsen försökte göra sig av med Kim Walls kropp genom att slänga den överbord, men han fick inte ens upp kroppen ur ubåten.

– Jag försöker trycka upp henne genom hålet, förklarat Madsen och syftar på ubåtens torn.

Eftersom kroppen var för tung, och Kim Wall inte visade några livstecken blev kroppen liggandes i mässen, förklarar Madsen. Peter Madsen ska ha gett upp och övervägt att ta sitt liv, men gick istället och sov.

När Kim Walls kropp hittades fanns det märken från remmar vid hennes handleder och anklar. Åklagarens teori är att Kim Wall har varit fastbunden när Peter Madsen har förgripit sig sexuellt på henne – men enligt Madsen själv var han inte attraherad av Kim Wall och märkena kommer ifrån när han försökte få ut hennes kropp ur ubåten.

Torsdagen avslutades med att Peter Madsen fick förklara varför han styckade Kim Wall.

– Är det för att du har ett intresse för lemlästning? frågar åklagaren.

– Du talar om en död människa. För mig är det inget sexuellt intresse, säger Madsen och fortsätter:

– Ett starkt motiv var för mig att jag ville få henne överbord. 

Madsen har inte velat besvara på om han inspirerades av tortyr- och mordfilmerna som hittats på hans dator. 

Här kan du läsa mer om mordutredningen:

Läkaren om Peter Madsen: "En patologisk lögnare"

Bildbeviset: Peter Madsen hade Kim Walls blod i ansiktet

Här är Kim Walls sista sms till pojkvännen: "Jag älskar dig!"

Peter Madsen skickade mordplaner i sms till sin älskarinna

Peter Madsens kollega: "Drömde om att begå det perfekta brottet"

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Kommer du följa hela rättegången?