Bildbeviset: Peter Madsen hade Kim Walls blod i ansiktet

- 08/03/2018, 11:07 -

Under rättegångens första dag lägger åklagaren fram flera bevis som talar för att Peter Madsen mördade Kim Wall.

Under torsdagsmorgonen inleddes rättegången mot mordmisstänkte Peter Madsen. Hittills har åklagaren redovisat för bevismaterialet som talar för att Madsen har mördat Kim Wall.

Bland annat har polisen hittat flera dna-bevis. Man har funnit blodspår på ubåten som matchar Kim Walls dna. 

Man har inte hittat några spår från Peter Madsen på Kim Wall, men däremot har man funnit blodspår från Kim Wall direkt på Madsen. Nämligen blod på näsan, som visade sig tillhöra Kim Wall.

Något som dessutom fastnade på bild.

När Peter Madsens ubåt UC3 Nautilus gick på grund samlades pressen för att få en kommentar från uppfinnaren. Bilderna som togs då visar sig nu ha fångat den viktiga detaljen – blodet på näsan. Se bilden nedan.

Åklagaren Jakob Buch-Jepsen är övertygad om att Peter Madsen planerade mordet på Kim Wall. Under utredningen har det framkommit att Madsen drömde om att begå det perfekta brottet, hade filmer på riktiga mord på kvinnor och beskrev en mordscen i sms till sin älskarinna

Det har även framkommit att Kim Wall utsattes för tortyr och misshandel innan hon dog. Peter Madsen har hela tiden nekat till mord och sade inledningsvis att Kim Wall dog när hon fick en 70 kilos tung lucka i huvudet. Han menar att han fick panik när han förstod att hon var död, varpå han styckade kroppen och begravde henne till sjöss

Läs mer om bevisen som kan fälla Peter Madsen för mordet här.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Har du följt rapporteringen om fallet?