Peter Madsen skickade mordplaner i sms till sin älskarinna

- 16/02/2018, 13:22 -

Enligt tidningen Wired skickade Peter Madsen flera sms där han beskrev sina mordplaner ombord på ubåten Nautilus. Några dagar senare mördades Kim Wall när hon skulle skriva en artikel om den danske uppfinnaren.

Peter Madsen hade i detalj beskrivit sin plan på att utföra ett mord ombord på sin egenbyggda ubåt Nautilus. Det gjorde han genom att skicka sms till en kvinna som beskrivs som hans älskarinna, skriver tidningen Wired.

Journalisten som skrivit artikeln heter May Jeong, och var nära vän till Kim Wall

Det är sedan tidigare känt att Madsen brukade ta med kvinnor till ubåten för att ha sex och att hans fru kände till det. Nu har hans fru lämnat honom vilket du kan läsa mer om här

Peter Madsen misstänks ha mördat Kim Wall ombord på ubåten Nautilus.
Madsen och sin egna ubåt Nautilus där Kim Wall bragdes om livet. Bild: TT

May Jeong har i Wired-artikeln pratat med Walls pojkvän och med personer i den danske uppfinnarens närhet.

Det är kvinnan som pekats ut som Madsens älskarinna som visat sms:en för reportern och de ska ha skickats bara några dagar före mordet på Kim Wall.

Peter Madsen bodde 200 meter från Kim Walls bostad.
Kim Wall mördades i augusti förra året. Bild: TT/Google Maps

Wall bodde 200 meter från Madsens verkstad – det kan du läsa mer om här.

Enligt danska tidningen Ekstrabladet har meddelandena använts som bevismaterial i brottsutredningen mot Peter Madsen som är åtalad misstänkt för mordet på svenske journalisten Kim Wall.

Enligt kvinnan började konversationerna "som skämtsamma hotelser" eftersom kvinnan bad Madsen att hota henne för att bli motiverad till att avsluta ett konstprojekt. Madsen ska bland annat ha pratat om verktygen han ville använda vid mordet. 

– Han sa att han hade en mordplan redo i ubåten och så jag "jag är inte rädd – du måste vara mer hotfull". Då började han prata om verktygen han ville använda, och jag säger "Oh, det där är inte hotfullt", säger kvinnan till May Jeong.

Sen ska scenariot ha blivit mörkare när han började prata om hur han ville bjuda med en kompis och skära henne. Hon avslutar med att säga att "hon inte tänkte så mycket mer på konversationen eftersom den inte verkade seriöst". Konversationen avslutades med att kvinnan skickade en video på hästar.

Här kan du läsa allt du behöver veta om åtalet mot Madsen.