Här är Peter Madsens brev till sin älskarinna – inifrån häktet

- 09/03/2018, 22:25 -

Peter Madsen är misstänkt för mordet på Kim Wall. Trots detta så har han kunnat brevväxla med sin älskarinna under sin tid i häktet. Nu träder älskarinnan fram och berättar om brevväxlingen och anledningen till varför hon aldrig besökte Peter.

Torsdagen 10 augusti 2017 försvann Kim Wall efter att inte kommit tillbaka från den ubåtstur som hon gjort tillsammans med uppfinnaren Peter Madsen. 11 dagar senare hittade polisen en kropp i Køgebukten. 

Ett par dagar senare identifierades den som Kim Wall. 

Det uppmärksammade Kim Wall-fallet som chockat både svenskar och danskar har nu blivit en dokumentär som sänds på Kanal 5. 

Och i dokumentären får vi bland annat träffa Peter Madsens älskarinna Deidre King, som fortsatte att ha hålla kontakt med Madsen efter att han hamnade i häktet.  

Deidre King brevväxlade med Peter Madsen
Diedre King höll kontakten med Madsen trots att han satt i häktet. Bildkälla: Kanal 5

I det andra och sista avsnittet av dokumentären Ubåtsfallet får vi höra när Deidre King berättar om sin brevväxlingen med Peter.

– Till en början så skriver jag massor med brev till Peter. Och vid den här tidpunkten var jag säker på att allt var ett missförstånd, att min Peter aldrig skulle kunna göra något sådant här. Så jag ville bara stötta honom och älska honom på alla sätt, säger Deidre.

Sedan fick Deidre ett brev från Peter Madsen. Hon läser upp vad som stod i brevet.

– Kära Ditte du är den enda människan jag vågar räkna med. 

Han skriver även att han har sparat alla de härliga doftartiklar som hon skickat till honom och att han märker av det varje gång som han läser breven som hon skickat. Sedan föreslår han att hon ska besöka honom i fängelset. 

Var bokad för besök i fängelset - dök aldrig upp 

Diedre King planerade även att besöka Peter i fängelset men fick kalla fötter när hon började förstå att Peter faktiskt hade något med mordet på Kim Wall att göra.

– Det är först när man hittar ett helt kranium som jag inte kan vända ryggen längre. Jag hade två besök inplanerade hos Peter i tron om att jag skulle orka se honom i ögonen. Men det gjorde jag inte. 

Efter det uteblivna besöket skickar Peter Madsen ytterligare ett brev till Diedre där han förklarar sin besvikelse att besöket aldrig blev av.

– Jag gjorde mig klar sen stod jag nyduschad och rakad och väntade vid 08:45. Klockan 09:00 hade fortfarande ingen kommit och klockan 09:25 avlyste polisen besöket, skriver Peter Madsen och fortsätter:

– Men du ska veta att jag fortfarande älskar dig och att jag fortfarande är samma Peter som jag alltid har varit.

Västra fängelset i Köpenhamn
Västra fängelset i Köpenhamn, fängelset där Peter Madsen sitter sedan förra sommaren. Bildkälla: TT

Söndagen den 11:e mars klockan 22:00 sänds sista delen i dokumentären Ubåtsfallet på Kanal 5.

Du kanske även är intresserad av:

Låt Kim Wall bli den sista kvinnan som mördats av en man

Peter Madsen berättar om Kim Walls död: “Värsta minuterna i mitt liv”

Är Peter Madsen psykiskt sjuk?

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Har du följt rättegången mot Peter Madsen?