Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Flygplan har kraschat i Nepal – minst 50 döda

- 12/03/2018, 10:41 -
Flygplanet kommer från US-Bangla

Ett passagerarflygplan har kraschat i Nepal.

Twitter/GOogle Maps

Ett passagerarflygplan har kraschat vid Nepals internationella flygplats i Katmandu. Det är i nuläget oklart exakt hur många som dött men det finns uppgifter på minst 50 döda. Kraftig rök spreds efter kraschen runt flygplatsen.

Ett passagerarflygplan ska ha kraschat i samband med landning vid den internationella flygplatsen Tribhuvan i Nepals huvudstad Katmandu. 

Tribhuvan International Airport
Flygplatsen i Nepal. Bild: Google Maps

I början fanns inga uppgifter på hur många som befann sig på planet vid kraschen. Senare rapporterade nyhetsbyrån AP att 17 personer förts till sjukhus och att minst 12 döda personer dragits ur vraket.

Senare steg dödssiffran och minst 50 personer uppges ha dött i kraschen. Det uppgav en armétalesperson för nyhetsbyrån Reuters.

Flygplatsen är i nuläget stängd under räddningsarbetet.

Enligt BBC fanns det 71 personer ombord inklusive kabinpersonal. 

Vad hände egentligen?

Initiala uppgifter pekar på att planet åkt av landningsbanan och hamnat på en närliggande fotbollsplan. I samband med haveriet ska flygplanet ha fattat eld, skriver tidningen Kathmandu Post.

Personal på flygplatsen misstänker att det ligger ett tekniskt fel bakom kraschen.

Vilket flygbolag tillhörde det kraschade planet?

Det ska enligt lokala medier tillhöra det bangladeshiska bolaget US-Bangla.

På sociala medier som Twitter sprids nu bilder från flygplatsen som visar kraftig rök stigandes från det kraschade planet.

Flygplanskrasch i Nepal.
Röken sprider sig över flygplatsen. Bild: Twitter

I helgen kom nyheten om att den turkiska arvtagerskan Mina Basaran dött i en flygplanskrasch under sin möhippa. Läs mer om det här.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.