Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Monalisa sköt sin pojkvän i Youtube-video – nu har hon dömts

Nyheter | 16/03/2018 13:34

Monalisa Perez, 19, och pojkvännen Pedro Ruiz, 22, ville göra en spännande video till sin Youtube-kanal. De visste att pranket var farligt – men inte att det skulle innebära döden för Pedro.

Moralisa Perez var bara 19 – och gravid med parets gemensamma barn – när hon av misstag dödade sin egen pojkvän, Pedro Ruiz, 22.

Det började som en oskyldig önskan att få fler följare till deras gemensamma Youtube-konto. Pedro föreslog att flickvännen skulle skjuta honom – ja, med ett riktigt vapen. Tanken var att Monalisa skulle hålla en knappt fyra centimeter tjock bok framför kroppen, som skulle skydda honom mot kulan.

Men det gick inte som planerat. Istället gick kulan rakt genom boken, och in i Pedros kropp. Han blev så illa skadad av skottet att han avled. 

Du kan läsa mer om bakgrunden till det fruktansvärda misstaget här.

Vapnet som Monalisa använde var en Desert Eagle, som beskrivs som “ett av de mest kraftfulla semiautomatiska handeldvapnen som finns” på hemsidan där de säljs.

Desert eagle
Det här är vapnet som användes.

Nu har är rättegång slutförd och det står klart vad Monalisa Perez får för straff. 

Screenshot från Monalisa Perez Twitter.
Bildkälla: Twitter

“Jag och Pedro ska spela in en av de mest farliga videosarna någonsin. HANS idé inte MIN” skrev Perez på Twitter innan incidenten. Så varför gick Ruiz med på att skjuta sin pojkvän? Hon trodde att han skulle överleva, då han tidigare hade visat upp en bok han skjutit på. Där hade skottet inte gått igenom hela boken.

Eftersom hon inte hade för avsikt att döda Pedro erkände hon sig skyldig till dråp. Straffet blir sex månaders fängelse och 10 år villkorlig dom, skriver The Guardian.