4-årige pojken avled av sina skador
En fyraårig pojke dödades av familjens hund. Hunden på bilden har inget med händelsen att göra. - Foto: Pixabay/TT

4-årige Noah lekte i trädgården – dödades av familjens hund

I söndags dog fyraårige Noah Trevino. Han var ute och lekte i trädgården när han attackerades av familjens hund, som var fastkopplad i ett träd. Pojkens liv gick inte att rädda.


I söndags eftermiddag var fyraårige Noah Trevino ute och lekte på familjens bakgård i Texas i USA. 

Men plötsligt gick allt fel. 

Pojken ska ha närmat sig familjens hund, som varit fastkopplad vid ett träd. Enligt Javier Salazar, polischef i Bexar, gick hunden då till attack, skriver lokaltidningen Ksat. 

– Det verkar som att barnet kan ha kommit för nära hunden. En av familjemedlemmarna tittade ut mot bakgården och såg att hundens mun var runt den lilla pojkens nacke och skakade honom, säger Salazar till tidningen. 

Noah Trevino dog av sina skador. Bildkälla: Gofundme

Familjen försökte att rädda Noah som låg livlös på backen med hjärt- och lungräddning. Pojken skyndades till sjukhus med en helikopter men hans liv gick inte att rädda och han dödförklarades.

Nu hoppas polischefen att det tragiska som hände kan bidra till att öka medvetenheten om att det kan vara farligt att låta små barn vara vid djur obevakade. 

– Det var en familjehund. Även om hundar inte visar tecken på aggression så kan de vara oförutsägbara. Därför är det bäst att vara uppmärksamma, säger Salazar till Ksat. 

I slutet av 2017 hittades 22-åriga Bethany Stephens sönderbitna kropp på en skogsstig. Polisen misstänkte att hon hade blivit dödad av sina hundar – vill du läsa mer om fallet kan du göra det här

Efter polisens utredning av verkade de ha kommit fram till vad dödsorsaken var, här kan du läsa mer om utredningen. På internet pratades det dock om andra teorier om vad som egentligen hade hänt.

TV: 22-åriga Bethany dödades av sina egna hundar på promenaden

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du hört om liknande fall tidigare?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Skott mot bostad i Örgryte

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

1 timme sedan
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

1 timme sedan
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

2 timmar sedan
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

3 timmar sedan
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

3 timmar sedan
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.