Skottlossning vid Youtubes huvudkontor
Under tisdagen 3 april bröt en skottlossning ut vid Youtubes huvudkontor i Kalifornien - Foto: Montage TT

Nasim Agdham sköt vid Youtubes huvudkontor – här är allt vi vet

Under tisdagen lokal tid bröt en skottlossning ut vid Youtubes huvudkontor i San Brunno, norra Kalifornien. Nu misstänks 38-åriga Nasim Aghdam för skjutningen.


Det var runt 22-tiden under tisdagskvällen, svensk tid, som larm inkom om skottlossning vid Youtubes huvudkontor i San Bruno, norra Kalifornien. På huvudkontoret arbetar ungefär 1 700 personer och skytten ska ha öppnat eld precis innanför entrén.

Under polisens insats fann man en kvinna död, 38-årige djurrättsaktivisten Nasim Agdham, som nu misstänks ha legat bakom skottdådet. 

– Vi misstänker att hon tog sitt liv, sa polischefen Ed Barberini på en presskonferens, enligt Aftonbladet.

Polisen visiterade en person vid högkvarteret. Bild: TT

Här är allt vi vet om skottlossningen:

Hur många skadades?

Tre personer uppges vara skadade och har förts till sjukhus. Dessa ska vara en 36-årig man och två kvinnor, 32 och 27 år gamla.

Mannen har livshotande skador och den 32-åriga kvinnan anses vara allvarligt skadad. 27-åringen är däremot lindrigt skadad. 

Varför?

Polisen arbetar just nu efter teorin att skottlossningen orsakades av ett bråk mellan Nasim Aghdam och hennes pojkvän, då han är en av de skottskadade.

Vad hände med skytten?

Närmare midnatt rapporterade flera amerikanska medier att den misstänkta skytten var oskadliggjord. De förtydligade senare att det inte var polisen som skjutit, utan skytten som själv orsakat självförvållande skador och dött.

Bild: TT

Det här var Nasim Aghdam

Enligt nyhetsbyrån AP är Nasim Aghdam tidigare känd somm djurrättsaktivist. Hon var boende i San Diego och har intervjuats av den lokala tidningen San Diego Union Tribune om en protest mot behandlingen av djur på militärbaser.

Till tidningen ska hon ha sagt att djurens rättigheter är lika viktiga som mänskliga rättigheter, enligt Aftonbladet.

"Våra tankar och böner går till alla inblandade"

USA:s president Donald Trump uttalade sig sent under tisdagskvällen, svensk tid, i en tweet.


Faksimil Twitter

"Fick nyss höra om skjutningen vid Youtubes högkvarter i San Bruno, Kalifornien. Våra tankar och böner går till alla inblandade.  Tack till vår fenomenala polis och personal som var först på plats."

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Följde du rapporteringen?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Skott mot bostad i Örgryte

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

2 timmar sedan
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

2 timmar sedan
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

2 timmar sedan
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

3 timmar sedan
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

3 timmar sedan
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.