Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nasim Agdham sköt vid Youtubes huvudkontor – här är allt vi vet

Nyheter | 04/04/2018 08:22

Under tisdagen lokal tid bröt en skottlossning ut vid Youtubes huvudkontor i San Brunno, norra Kalifornien. Nu misstänks 38-åriga Nasim Aghdam för skjutningen.

Det var runt 22-tiden under tisdagskvällen, svensk tid, som larm inkom om skottlossning vid Youtubes huvudkontor i San Bruno, norra Kalifornien. På huvudkontoret arbetar ungefär 1 700 personer och skytten ska ha öppnat eld precis innanför entrén.

Under polisens insats fann man en kvinna död, 38-årige djurrättsaktivisten Nasim Agdham, som nu misstänks ha legat bakom skottdådet. 

– Vi misstänker att hon tog sitt liv, sa polischefen Ed Barberini på en presskonferens, enligt Aftonbladet.

Skottlossningen vid Youtubes högkvarter
Polisen visiterade en person vid högkvarteret. Bild: TT

Här är allt vi vet om skottlossningen

Hur många skadades?

Tre personer uppges vara skadade och har förts till sjukhus. Dessa ska vara en 36-årig man och två kvinnor, 32 och 27 år gamla.

Mannen har livshotande skador och den 32-åriga kvinnan anses vara allvarligt skadad. 27-åringen är däremot lindrigt skadad. 

Varför?

Polisen arbetar just nu efter teorin att skottlossningen orsakades av ett bråk mellan Nasim Aghdam och hennes pojkvän, då han är en av de skottskadade.

Vad hände med skytten?

Närmare midnatt rapporterade flera amerikanska medier att den misstänkta skytten var oskadliggjord. De förtydligade senare att det inte var polisen som skjutit, utan skytten som själv orsakat självförvållande skador och dött.

Skottlossningen vid Youtubes högkvarter
Bild: TT

Det här var Nasim Aghdam

Enligt nyhetsbyrån AP är Nasim Aghdam tidigare känd somm djurrättsaktivist. Hon var boende i San Diego och har intervjuats av den lokala tidningen San Diego Union Tribune om en protest mot behandlingen av djur på militärbaser.

Till tidningen ska hon ha sagt att djurens rättigheter är lika viktiga som mänskliga rättigheter, enligt Aftonbladet.

"Våra tankar och böner går till alla inblandade"

USA:s president Donald Trump uttalade sig sent under tisdagskvällen, svensk tid, i en tweet.


Donald Trumps tweet
Faksimil Twitter

"Fick nyss höra om skjutningen vid Youtubes högkvarter i San Bruno, Kalifornien. Våra tankar och böner går till alla inblandade.  Tack till vår fenomenala polis och personal som var först på plats."

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Följde du rapporteringen?