Stephen Paddock/Masskjutningen Las Vegas/Polisen
Polisens video visar hur de bryter sig in i Stephen Paddocks hotellrum - Foto: Eric Paddock via AP/AP Photo/John Locher/TT/Las Vegas Metropolitan Police Department

Polisens video – visar hur de bröt sig in i Stephen Paddocks hotellrum

Stephen Paddock dödade 58 personer och skadade 500 när han sköt hundratals skott in i en folkmassa från sitt hotellrum i Las Vegas i oktober 2017. Nu släpper polisen videon som visar hur de bröt sig in skyttens rum.


Den första oktober 2017 dödades 58 personer och 500 personer skadades när 64-åriga Stephen Paddock sköt med automatvapen från sitt hotellrum på kasinohotellet Mandalay Bays 32:a våning i Las Vegas.

Nedanför pågick Route 91 Harvest-festivalen och sångaren Jason Aldean framföre ett av de sista numren för kvällen. Strax efter 22-tiden började Paddock skjuta från sitt hotellrum, fönstren hade han slagit sönder med en hammare. Det var 22 000 personer som besökte festivalen. 

Festivalbesökarna och sångaren på scenen förstod först inte vad som hade hände och det tog någon minut innan bandet slutade spela. Katastrofen var ett faktum. 

Stephen Paddock tog själv livet av sig i sitt hotellrum. Innan han började skjuta hade han monterat ner flera övervakningskameror utanför rummet. Här kan du läsa om polisens obehagliga teori om masskjutningen i Las Vegas

Nu har polisen i Las Vegas släppt sin egna video på när de stormar Paddocks hotellrum. Den är filmad med polisens kroppskameror. På videon hör man en hög smäll när man spränger dörren in till rummet och efter det stegar många poliser med tung utrustning in. 

Videon visar hur polisen bryter sig in i hotellrummet. Bildkälla: Las Vegas Metropolitan Police Department

Flera medier har rapporterat om det nyligen släppta videomaterialet, bland annat CNN

I videon hörs polisen ropa olika kommandon till varandra, och de söker igenom hela området. När polisen fann Stephen Paddock hade han tagit sitt liv, men man får inte se honom på polisens film. 

Polisen släppte videomaterialet på onsdagen efter en rättstvist med media i Las Vegas. Efter masskjutningen begärde media ut larmsamtal, video från kroppskameror och annan dokumentation. Polisen vägrade först lämna ut materialet och media stämde. Nu har alltså rätten beslutat att polisen måste släppa materialet som media begärt ut, det rapporterar Buzzfeed

I spelaren ovan kan du se polisens video, varning för starka bilder. 

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

The Body Shops hemsida ligger nere: "Tack för.."

Kriminell personal – HVB-hem tvingas stänga

Aktivt kriminell personal, stök och en nedbränd byggnad. Efter larm från polisen stängs ett HVB-hem på Gotland med omedelbar verkan, rapporterar lokala medier.

Danmark ser över taiwanesers registrering

Taiwaneser som kommer till Danmark registreras som kineser. Nu kan det förfarandet ändras, enligt utrikesminister Lars Løkke Rasmussen (M), som säger att han är öppen för "en alternativ lösning".

Mordmisstänkta 16-åringen placeras på Sis-hem

Häktningen av den 16-åriga pojken som är misstänkt för att ha mördat en 15-åring i Alingsås hävs – och han placeras på ett Sis-hem i väntan på dom. Han ska också genomgå en rättspsykiatrisk undersökning.

Hon är hockeystjärnan Niklas Hjalmarssons kända exfru

Niklas Hjalmarsson är en av få svenskar som vunnit Stanley Cup, men hur bra koll har du egentligen på den tidigare hockeystjärnan? Nyheter24 har samlat det som googlas mest om honom.

16 år för dödsskjutning i Jakobsberg

En man döms till 16 års fängelse för mord på en man i 20-årsåldern i Jakobsberg förra året. Ytterligare tre personer döms av Attunda tingsrätt för grovt vapenbrott och grovt olaga hot till fängelse i två år och tio månader.