Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kvinnans valp visade sig vara en räv: "Blev chockad"

- 09/05/2018, 18:16

När kvinnan haft "hunden" i ett år fick hon kommentarer om att den såg ut som en räv. Andra hundar var rädda för hennes husdjur och när den växte fick den avlångt ansikte och tjockare svans, så hon gick till en djurpark för att få veta sanningen.

En kvinna från Kina spenderade över 16 000 kronor på att köpa en valp av rasen "japansk spets". Hundrasen är vit och har lite rävliknande drag med en avlång nos och yvig svans.

Japansk spets
Här är en hund av rasen "japansk spets".

Men när valpen växte började kvinnan upptäcka lite underliga drag hos sin valp, den slutade äta hundmat och fick en extremt lång och tjock svans. 

En annan sak hon la märke till var att hennes hund aldrig hade skällt. Hundens ansikte blev också allt mer avlångt eftersom den växte. 

Räven som unge
Så här såg hunden/räven ut när hon köpte den. Bildkälla: Shanxi TV

– Andra hundar verkade rädda för min hund, så jag hade den alltid kopplad, berättar kvinnan för en lokal tv-station enligt Daily Mail. 

Hon fick också höra från folk hon mötte på sina promenader att hunden hon hade såg ut som en räv. 

Efter att ha lagt märke till hundens ovanliga utseende och vanor bestämde hon sig för att ta med den till djurparken i Taiyuan för att få råd. 

Vit räv
Kvinnan tog med sin "hund" till en djurpark för att få råd. Bildkälla: Shanxi TV

Sun Letian som jobbar på djurparken kunde bekräfta att kvinna inte alls hade någon hund, utan en tam räv. 

– Man ser på storleken att det är en tam räv. Den har också en speciell doft som kan bli starkare ju äldre den blir, säger Sun Letian till Daily Mail

Just nu är den vita räven 30 centimeter lång, men kommer att växa mer. Kvinnan valde dock att inte behålla sin räv utan gav den till djurparken. Hon ville ge den möjlighet att få bättre mat och en mer passande levnadsmiljö. 

Den vita räven får sitta i karantän.
Det visade sig att kvinnan tagit hand om en räv hela tiden. Bildkälla: Shanxi TV

På djurparken kommer räven först sitta i karantän i en månad, då ska personalen kontrollera att räven är frisk. 

När den godkänts kommer den att finnas i en inhängnad med andra rävar och kvinnan som födde upp den kommer ha möjlighet att hälsa på den.  

TV: Kvinnans valp visade sig vara en räv: "Blev chockad"

Läs också om 9 saker du aldrig ska låta din hund äta

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Ser den ut som en hund eller räv?