Måndag 20 Sep
Stockholm

Under de här personernas kläder döljer sig riktiga konstverk

1 av 27
Carlos Costa, 35: “Jag var 15. Mina föräldrar fick inte reda på det förrän jag gjorde min andra, då var jag 18.”
2 av 27
Carlos Costa, 35: “Jag var 15. Mina föräldrar fick inte reda på det förrän jag gjorde min andra, då var jag 18.”. Foto:
3 av 27
Kimmy Clancy, 29: “Mina Kiss-tatueringar är mina favoriter, smärtan var otrolig men det känns bra att visa min ultimata hängivelse till bandet”
4 av 27
Kimmy Clancy, 29: “Mina Kiss-tatueringar är mina favoriter, smärtan var otrolig men det känns bra att visa min ultimata hängivelse till bandet”. Foto: Alan Powdrill
5 av 27
Michelle Lait, 53: “Jag kan inte säga vid vilken ålder jag kommer att sluta. Så länge det fortfarande finns utrymme att fylla, kommer det att fyllas. Jag tror inte att min inställning kommer att förändras”
6 av 27
Michelle Lait, 53: “Jag kan inte säga vid vilken ålder jag kommer att sluta. Så länge det fortfarande finns utrymme att fylla, kommer det att fyllas. Jag tror inte att min inställning kommer att förändras”. Foto:
7 av 27
Graham Platts, 58: “Jag var 51 när jag började och min far var redan död och min mamma sa ingenting, för hon var i ett tidigt stadium av demens”
8 av 27
Graham Platts, 58: “Jag var 51 när jag började och min far var redan död och min mamma sa ingenting, för hon var i ett tidigt stadium av demens”. Foto:
9 av 27
Luke Ashley, 21: “Jag var 15 när jag skaffade min första och min mamma frågade om den var riktig. Jag sa att det var en gnuggis”

Stuart Young, 22: “Jag var 14 och min mamma försökte tvätta bort den. Jag kommer att sluta när jag dör, allt jag vill minnas tatueras på min kropp”
10 av 27
Luke Ashley, 21: “Jag var 15 när jag skaffade min första och min mamma frågade om den var riktig. Jag sa att det var en gnuggis” Stuart Young, 22: “Jag var 14 och min mamma försökte tvätta bort den. Jag kommer att sluta när jag dör, allt jag vill minnas tatueras på min kropp”. Foto:
11 av 27
Izzy Nash, 48: “Jag älskar att vara annorlunda och jag blir frågad m dem minst en gång om dagen, och får alltid en positiv reaktion. Bra tatueringar är inte billiga, och billiga tatueringar är inte bra.”
12 av 27
Izzy Nash, 48: “Jag älskar att vara annorlunda och jag blir frågad m dem minst en gång om dagen, och får alltid en positiv reaktion. Bra tatueringar är inte billiga, och billiga tatueringar är inte bra.”. Foto:
13 av 27
Alex Coates, 49: “Min mamma var inte glad alls över svalan på min hand, så jag sa: ‘mamma, det är inte som att jag är på gatan och tar droger eller heroin’.”
14 av 27
Alex Coates, 49: “Min mamma var inte glad alls över svalan på min hand, så jag sa: ‘mamma, det är inte som att jag är på gatan och tar droger eller heroin’.”. Foto:
15 av 27
Sean Blakey, 26: “När jag var 17 tänkte jag att jag skulle skaffa så många tatueringar som möjligt för att se hård ut men nu bryr jag mig inte om att se cool ut”.
16 av 27
Sean Blakey, 26: “När jag var 17 tänkte jag att jag skulle skaffa så många tatueringar som möjligt för att se hård ut men nu bryr jag mig inte om att se cool ut”. Foto:
17 av 27
Philip Yarnell, 27: “Jag var 17. Jag gömde de första för mina föräldrar i många år and när de fick reda på det visste de att det här skulle bli mitt liv”.
18 av 27
Philip Yarnell, 27: “Jag var 17. Jag gömde de första för mina föräldrar i många år and när de fick reda på det visste de att det här skulle bli mitt liv”. Foto:
19 av 27
Chris Berte, 25: “Om jag ibland glömmer vem jag är tar jag av mig kläderna och ser mig i spegeln, och lär känna mig själv igen”
20 av 27
Chris Berte, 25: “Om jag ibland glömmer vem jag är tar jag av mig kläderna och ser mig i spegeln, och lär känna mig själv igen”. Foto:
21 av 27
Simon Carruth, 62: “Jag älskar dem, de är vackra och jag kommer alltid att känna samma sak”
22 av 27
Simon Carruth, 62: “Jag älskar dem, de är vackra och jag kommer alltid att känna samma sak”. Foto:
23 av 27
Victoria Clarke, 37: “Mina tatueringar är en del av den jag är and jag kommer alltid älska min bodysuit, nu och när jag är 80. Respekten och kärleken jag får för hur jag ser ut är vad det handlar om”
24 av 27
Victoria Clarke, 37: “Mina tatueringar är en del av den jag är and jag kommer alltid älska min bodysuit, nu och när jag är 80. Respekten och kärleken jag får för hur jag ser ut är vad det handlar om”. Foto:
25 av 27
Peter Ramsey, 38: “De har gett mig bättre självförtroende i mitt liv sedan jag fick Crohns sjukdom, och jag kommer att älska dem i framtiden som jag gör nu”
26 av 27
Peter Ramsey, 38: “De har gett mig bättre självförtroende i mitt liv sedan jag fick Crohns sjukdom, och jag kommer att älska dem i framtiden som jag gör nu”. Foto:
27 av 27

Allt fler skaffar tatueringar, och det som en gång sågs som något fult är nu en erkänd konstform. Fotografen Alan Powdrill har fotat personer – med och utan kläder – när de visar upp sina tatueringar.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Med kläderna på ser de ut som vem som helst. Men när plaggen åker av visar sig en helt ny sida av de tillsynes ordinära personerna.

Deras kroppar agerar nämligen canvas för riktiga konstverk – i form av tatueringar.

Bakom de otroliga bilderna ligger fotografen Alan Powdrill.

– Jag tittade på Helmut Newtons berömda bildserie på nakna och påklädda modeller i samma poser. Jag tänkte att det skulle kunna bli väldigt intressant att fota riktiga människor i sin kroppskonst, berättar Powdrill.

Sedan dess har Powdrill fotat modiga tatueringsentusiaster från hela England.

Den person i fotoserien som Powdrill tycker stod ut mest var Graham Platts. Han var hela 51 år gammal när ha lade sig under tatueringsnålen för första gången. Idag är han 58 år, och större delen av hans kropp är täckt av bläck.

Graham Platts, 58: “Jag var 51 när jag började och min far var redan död och min mamma sa ingenting, för hon var i ett tidigt stadium av demens” Foto: Alan Powdrill

En annan person vars tatueringshistoria verkligen är speciell är Victoria Clarke. Hon är inne på sin tredje “bodysuit”, alltså heltäckande tatueringar på kroppen. 

– Varje gång har hon lasrat bort originaltatueringen för att sedan tatuera en ny ovanpå. Fantastiskt, säger Powdrill.

Victoria Clarke, 37: “Mina tatueringar är en del av den jag är och jag kommer alltid älska min bodysuit, nu och när jag är 80. Respekten och kärleken jag får för hur jag ser ut är vad det handlar om”. Foto: Alan Powdrill

Fotografen Alan Powdrill har – trots sitt intresse för tatueringar – inga gaddningar själv.

Men han funderar på att skaffa en – på ett villkor. Powdrill samlar just nu in pengar via (du hittar hans Kickstarterkampanj här) för att göra en fotobok av sina bilder. Han kallar projektet för "COVERED".

– Jag har lovat mig själv att jag ska skaffa en tatuering om boken blir verklighet, säger han.

Se fler bilder från "COVERED" i videon högst upp i artikeln!

Se fler av Alan Powdrills bilder på Instagram och på hans Facebook-sida.

Har du tatueringar?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela