Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här är obehagliga sovrumsdetaljen från "Golden State Killer"

- 28/05/2018, 21:23 -

I april greps Joseph James DeAngelo​, 72, av polisen. Han misstänks vara "Golden State killer" som är en av USA:s värsta mördare, och kopplas till tolv mord och över 40 våldtäkter.

”Golden State Killer” satte skräck i Kalifornien på 70- och 80-talet och begick flera övergrepp och brutala mord på västkusten i USA. 

Men i april gick polisen ut med att de hade gripit den tidigare polisen Joseph James DeAngelo, 72, som misstänkts vara ”Golden State killer”. 

Joseph James DeAngelo
Joseph James DeAngelo, 72. Bildkälla: Sacramento County Sheriff's Office

DeAngelo greps i Citrus Heights i Sacramento, efter att polisen fått en dna-träff. 

– Vi alla visste att vi letade efter en nål i en höstack men vi visste att nålen fanns där, sa Anne Marie Schubert, som är åklagare, under en presskonferens i april.

Fantombilder på "Golden state killer". Bildkälla: FBI

När kriminologen Paul Holes medverkade i podcasten "My Favorite Murder" så berättade han om sitt intryck efter att ha varit i DeAngelos sovrum.

Holes menar att mördaren brukade sätta på tv:n, slå av ljudet och placera en handduk över skärmen för att få ljus, och kunna se sina offer. 

Bild från en utav brottsplatserna. Bildkälla: FBI

Och när Holes gick in i DeAngelos sovrum så såg han en dator, vars skärm hade blivit övertäckt med en handduk, skriver Fox News.

– Jag tittar på det och tänker "är det bara ett dammskydd eller tänker han tillbaka på 'gamla minnen'?"

Smycken, manschettknappar och halsband med hjärtformade hängen var saker som ”Golden State Killer” gillade att ta som souvenirer från offrens hem. 

Golden state killer
En av de saknade föremål som mannen ska ha stulit från ett av sina offer. Bildkälla: FBI
Golden state killer
Bevismaterial från brottsplats. Bildkälla: FBI
Golden state killer
Fingeravtryck. Bildkälla: FBI

Smög in när offren sov

Brian och Katie Maggiore blev jagade och mördade när de var ute med sin hund i februari 1978. Efter de morden så mördade ”Golden State killer” ytterligare tio personer och begick fler våldtäkter. 

Han ska i flera av fallen smugit in när offren låg och sov och sedan bundit fast mannen, och våldtagit kvinnan. 

Men mördandet tog en paus i fem från år 1981, men 1986 hände det igen då en tjej i Kalifornien blev våldtagen och mördad. "Golden State Killer" kopplas till tolv mord och över 40 våldtäkter. 

Han jobbade tidigare som polis i Auburn men ska ha fått sparken efter att ha snott varor från ett apotek.

Golden state killer
Bevismaterial från mordplatserna. Bildkälla: FBI

Här kan du läsa mer om "Golden state killer".

Du kanske också vill läsa om 15 galna seriemördare genom tiderna, det kan du göra här. Eller om 4 hemska fall där seriemördare fortfarande går fria, det kan du läsa mer om här.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Har du läst om Golden state killer tidigare?