Onsdag 25 Maj
Stockholm

Mamoudou hyllades som hjälte – nu har hans liv tagit en ny vändning

Mamoudou Gassama​​ ska börja jobba för den franska brandkåren
22-åringen har hyllats som hjälte över hela världen. Foto: Thibault Camus/AP/TT/Adil__Brown/Twitter

Nyheten om den 22-årige hjälten Mamoudou Gassama​​ spred sig snabbt över världen efter ett klipp där han räddar livet på en liten pojke i Paris. Nu ska han börja jobba för den franska brandkåren.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Du har nog inte missat nyheten om 22-årige Mamoudou Gassama som riskerade sitt eget liv för att rädda en liten pojke i Paris. Det var under lördagen som Mamoudou fick syn på fyraåringen som hängde från en balkong på den fjärde våningen. 

Snabbt klättrade 22-åringen upp och räddade livet på den lilla pojken. Något som Mamoudou sedan har hyllats för runt om i världen efter att en video på hans hjälteinsats spridits på sociala medier. 

Här kan du läsa mer om Mamoudou Gassama hjälteinsats.

Mamoudou Gassama hyllas som hjälte. Bildkälla: Adil__Brown/Twitter

Blir kallad för "spindelmannen" 

Efter insatsen har Mamoudou kallats för "spindelmannen" på sociala medier. Men det var inte bara där han hyllades, han blev även inbjuden till Frankrikes president Emmanuel Macron som gav honom en guldmedalj och franskt medborgarskap. Nu ska 22-åringen även börja jobba för den franska brandkåren. 

Beslutet om hans medborgarskap påskyndades under tisdagen, efter det besökte han en brandstation och anmälde sig till en praktikplats på tio månader hos brand- och räddningstjänsten. En praktikplats som förväntas betala ut 600 euro i månaden.

Om cirka tre månader kommer 22-åringen att få franskt medborgarskap, skriver The Guardian. 

Franrikes president Emmanuel Macron hyllade Mamoudou Gassama. Bildkälla: Thibault Camus/AP/TT

Pappan spelade Pokémon Go

Dagarna efter händelsen kom det uppgifter om var den fyraåriga pojkens pappa hade befunnit sig när pojkens liv svävade i fara. Pappan hade lämnat pojken ensam för att gå och shoppa. 

Men han hade inte kommit hem när han planerade då han fastnade i ett spel på telefonen, nämligen Pokémon Go. Barnets mamma ska inte ha varit i Paris. Pappan riskerar nu ett fängelsestraff efter att ha lämnat pojken i den potentiellt farliga situationen.

Här kan du läsa mer om det. 

För ett tag sedan skrev Nyheter24 om en annan person som visade stort civilkurage. Nämligen 19-årige Omid som stoppade en misshandel på en buss i Malmö. Här kan du läsa mer om det.

Har du stort civilkurage?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela