Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

15-åriga Paris dog efter spritutmaning som spreds på Instagram

Nyheter | 13/06/2018 21:48

Den 15-åriga flickan från Australien gick med i en spritutmaning som spreds på sociala medier. Hon hittades senare medvetslös i sitt hem.

15-åriga Paris Kamper från Sydney i Australien fördes akut till sjukhus efter att ha hittats medvetslös i sitt hem förra fredagen. Men hennes liv gick inte att rädda. 

Det ska ha varit efter att Paris tog del av en spritutmaning som florerar på sociala medier som hon blev medvetslös. Enligt receptet ska man blanda ihop energidryck med alkohol och godisklubbor, skriver tidningen The Australian. 

Paris hade mer än åtta gånger mer alkohol i blodet än vad som är tillåtet vid bilkörning i Australien, skriver australiska 9News. 

Paris var ovan vid alkohol

Enligt polisen ska Paris ha haft nästintill ingen erfarenhet av alkohol innan denna incident. Det var bara efter att hon kom över instruktionsvideon med spritutmaningen som hon fick i sig alkohol. Som sedan visade sig vara livsfarlig. Paris beskrivs som en "ung, hälsosam och ordentlig person som var respekterad och omtyckt", skriver australiska 9News

– Hon var djupt engagerad kring sina djur. Hon hade kycklingar, hästar och andra ladugårdsdjur, säger polismannen Rob Critchlow till 9News. 

Han fortsätter.

– Det är meningslöst, tragiskt, sorgligt och enkelt att undvika. Ett 15-årigt barn som dör när hon dricker alkohol på vad som borde vara en säker plats. 

Instagram drink recept
Vänner hyllar Paris på Facebook. Bildkälla: Facebook

Polisen kommer att jobba för att förebygga liknande olyckor

Polisen säger att de ska utreda drinkreceptet och kontakta internationella kollegor om så krävs, skriver tidningen The Australian.

– Om det är så att dessa videos och forum bidrog till hennes beslut att dricka de mängder alkohol som hon gjorde, som sedan ledde till hennes död, kommer vi definitivt att kolla vilka alternativ vi har rent juridiskt, säger polismannen Rob till The Australian. 

Nyheter24 har tidigare skrivit om en 60-årig kvinna som höll sitt barnbarn i en bur i bilen och om kvinnan som lyckades 

TV: Svensk 22-årig Instagramprofil misstänkt för mord

Håller du med?