Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kvinna fångades på film – när hon släppte ut flicka ur bur i bakluckan

Nyheter | 13/06/2018 20:19

60-åriga Leimome Cheeks fångades på film när hon stannade sin bil och "släppte ut" sitt barn ur bakluckan. Två barn hade hållits i burar utan ventilation.

På sociala medier sprids just nu en video på en kvinna som går ur sin bil, går runt till bakluckan och öppnar en bur. Ut ur buren klämmer sig en ung flicka ut. Hon hoppar ned för bilen och de två går från bilen. 

Videon har berört många illa och frågorna har varit många. Varför gjorde inte personen som filmade något? Varför gjorde kvinnan som hon gjorde? Och hur mår flickan nu?

Nu, några dagar efter händelsen, som skedde i lördags, finns det äntligen information om vad det var som egentligen hände. Det var i Tennesse, USA, som 60-åriga Leimome Cheeks parkerade sin bil och släppte ut två barn i åldrarna åtta och sju ur burar ur bakluckan, skriver Independent. 

Polisen
Kvinna fångades på film när hon släppte ut ett barn ur en bur i bakluckan. Bildkälla: Polisen

Enligt polisen ska barnen ha varit kvinnans barnbarn. Anledningen till att barnen åkte i burar, till för hundar, i bakluckan ska enligt utsago vara eftersom att det inte fanns någon plats i bilen. 

Det fanns ingen ventilation i bilen, barnen ska ha suttit i burarna när det var över 35 grader i delstaten och i över fyra mil. Efter att videon blivit viral, och nummerplåten skickats till polisen, så har Leimome Cheeks kunnat gripas misstänkt för barnmisshandel. 

Enligt Rob Johnson, från socialtjänsten i USA, ska händelsen varit under utredningen men barnen har inte tagits hand om av myndigheten, skriver Independent

Under söndagen släpptes kvinnan mot borgen och datumet för rättegången ska, enligt Independent, vara 9 juni. 

– Se hela videon i spelaren ovan – 

Nyheter24 har tidigare skrivit om en pappa som tvingade sin dotter att klippa av håret och om syskonen som kedjades fast av sina föräldrar i Perris

TV: Pappan döms till fängelse för grov misshandel av sin bebis

Har du sett videon på sociala medier?