Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Matematiker har blivit rik på att spela lotto – har hemlig formel

Nyheter | 20/06/2018 23:51

Den australienska matematikern har hittat en formel som gör det möjligt för honom att vinna på lotto – om och om igen. Och det är inte lite pengar han har lyckats samla ihop.

Har du, precis som de flesta, svårt att vinna på lotto? Svårt tänker du nu? Ja svårt, för tydligen handlar det inte endast om tur. Kan du matematik så kan du tydligen ha hjälp av det när du spelar på lotto.

En australisk matematiker, som vill vara anonym, lyckades under lördagen kamma hem hela tre och en halv miljoner svenska kronor på lotto, med hjälp av en hemlig matematisk formel, skriver The Daily Telegraph. 

– Jag gör lite matematik och jag använder en matematisk formel för att välja mitt nummer, säger han till The Daily Telegraph. 

Förutom den stora vinsten under lördagen så har han tidigare vunnit sex mindre vinster som sammanlagt har blivit över fyra miljoner svenska kronor. Inte illa alltså. 

Matematisk formel
Den anonyma matematikern har hittat en formel att använda för att vinna på lotto. BIldkälla: Unsplash

Det låter nästan för bra för att vara sant, så hur gör den anonyma mannen för att vinna så stora pengar? Formeln är hemlig men lite kunde han ändå berätta för den amerikanska tidningen. 

– Jag hörde på radion för flera år sedan att vissa siffror kommer ut mer än andra, så jag har ett kalkylblad som hjälper mig räkna ut. Det hjälper mig att tunna ut kombinationen av siffror jag väljer. Jag hade glömt att kolla siffrorna för förra onsdagens Lotto, så jag valde bara siffrorna utifrån de uppgifter jag hade. Det visade sig vara helt rätt siffror, säger mannen till The Daily Telegraph.

Med pengarna planerar han att, förutom att betala av sin bondgård, köpa en riktigt fin bil och några hobbies. 

Så för er som under skoltiden funderar och klurat på vad en behövde matte-lektioner till? Ja, här har du svaret. Det går att tjäna en rejäl hacka på att kunna sina siffror tydligen...

Nyheter24 har tidigare skrivit om att Svenska spel eftersökta två personer som vunnit 10 miljoner var och om Amalie, 19, som blev miljonär – i väntan på bussen

TV: Jakob köpte 1 000 Trisslotter – så här mycket har han vunnit

Brukar du spela på lotto?