Söndag 5 Dec
Stockholm

Man misstänkt för mordet på Emilie Meng häktad för barnvåldtäkt

Misstänkt för modet på Emilie Meng har häktats för barnvåldtäkt.
En man som är misstänkt för modet på Emilie Meng har häktats för våldtäkt på en nioårig flicka. Foto: Privat/Google Maps/TT/Johan Nilsson

Emilie Meng försvann i juli 2016 och ungefär sex månader senare hittades hon död i ett vattendrag. Hennes mördare har fortfarande inte hittats. Nu har en man som är misstänkt i utredningen häktats för att ha våldtagit en nioårig flicka.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Fallet Emilie Meng har blivit väldigt uppmärksammat i både dansk och svensk media. Emilie Meng var 17 år när hon söndagen den 10 juli 2016 försvann från staden Korsør på västra Själland i Danmark efter en utekväll med några vänner. Hon sågs i livet sista gången 04:00. 

Ungefär sex månader senare, på julafton samma år, hittades hon död i ett vattenhål ute på landet väster om Köpenhamn. Efter obduktionen kunde polisen bekräfta att Emilie utsatts för brott, och man inledde en mordutredning. 

Ett och ett halvt år har gått sedan hennes kropp hittades och ännu har inte polisen hittat hennes mördare. Men flera personer har varit misstänka i utredningen. 

Emilie Meng sågs sista gången i livet den 10 juli 2016 omkring 04:00. Bildkälla: Polisen

En person som misstänkts för mordet är en idag 34-årig lastbilschaufför som tidigare varit dömd för sexbrott. När han var 23 år gammal våldtog han en 12-årig flicka, på senare tid har han figurerat i våldsbrottsutredningar och i helgen greps han för en våldtäkt på en nioårig flicka på ön Mors i norra Danmark, det skriver Expressen

Våldtäkten på den nioåriga flickan ska ha ägt rum för två veckor sedan men polis fick kännedom om händelsen för en vecka sedan. Polisen misstänker att den 34-årige mannen ska ha lockat in den nioåriga flickan i sin bil, kört henne till en plats där han våldtog henne för att sedan köra tillbaka henne till ungefär samma plats där han plockade upp henne. 

När polisen fick kännedom om händelsen drog en stor polisinsats igång och i helgen kunde mannen gripas. 

Misstänktes för modet på Emilie Meng

När 17-åriga Emilie Meng försvann i juli 2016 blev mannen misstänkt. Man grep honom men när hans GPS visade att han inte befunnit sig i närheten av Korsør under natten som Emilie försvann släpptes han fri, men utan att misstankarna prövades av en häktningsdomare, skriver Expressen. 

Den 34-årige lastbilschauffören är fortfarande formellt misstänkt för mordet på Emilie Meng enligt mannens advokat, eftersom det inte finns någon preskriptionstid på mord och polisen ännu inte skrivit av mannen, detta uppger BT. 

Lastbilschaufförens advokat förväntar sig dock att polisen snart skriver av honom från misstankarna. 

Förundersökningsledaren som leder utredningen om mordet på Emilie Meng vill inte kommentera varken våldtäktsutredningen i norra Danmark eller bekräfta om misstankarna mot 34-åringen kvarstår. 

34-åringen har nekat till våldtäkten och bortförandet av den nioåriga flickan, uppger Expressen. 

Se också videon med en mystisk bil som polisen som utreder mordet på Emilie Meng släppte

Har du följt det här fallet?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela