Onsdag 19 Maj
Stockholm

Mystiska upptäckten i Kanada: "Avföring" regnar från himlen

Det har hänt vid flera tillfällen
Vid flera olika tillfällen har det regnat "avföring" i Kanada. Foto: Faksimil Youtube/Castanet

Vid flera olika tillfällen har det regnat något som ser ut och luktar som "avföring" eller "bajs" i Kanada, men mysteriet om vad det faktiskt är för något är fortfarande inte löst.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Tänk dig att du är ute och går och helt plötsligt träffas av bajs som faller från himlen, inte så fräscht va? Men det är precis vad som hänt flera personer i Kanada de senaste månaderna, skriver Independent.

Allt började den 9 maj när Susan Allan och hennes son stannade vid ett rödljus med deras bil. Sedan började det "regna". Ganska snabbt blev hennes gröna bil täckt i något flytande som var brunt och grått – och ska ha luktat väldigt äckligt. 

– Det stank, det var äckligt. Det kändes smutsigt och på en gång kunde du känna att det luktade bajs. Det föll från himlen, man kunde känna droppar som träffade en, säger Susan till lokaltidningen Castanet.

Både Susan och sonen hävdar att de ska ha sett ett plan passerat ovanför dem vid tidpunkten. Susan hävdade senare att hon fått ögoninflammation i båda ögonen efter att ha blivit utsatt för det som kom från planet. Det sved i ögonen, vilket kan ha kommit kom från den flytande kemikalien som används vid frysande vatten i plan.

Daniel Savoie, från myndigheten Transport Canada, menar att han tar händelsen väldigt seriöst. Det är inte den första gången en liknande händelse har inträffat heller, för enligt Independent har det hänt vid 17 olika tillfällen i Kanada. En mans bil blev täckt, en annan familj fick sig en ”dusch” när de satt på sin veranda. Men ingen förklaring till vad det beror på har getts. 

Susans bil täcktes av "avföring" som regnade från himlen. Bildkälla: Faksimil Youtube/Castanet

Men vad som är mest troligt är teorin att det skulle kunna vara något som kallas "blue ice", vilket är något som kommer ifrån flygplanets toalett. Det är en blandning av mänskligt avfall och ett desinfektionsmedel som fryser på den höga höjden som flygplan befinner sig i. 

Men flygplanstoaletter från inte tömmas under tiden planet är i luften, av ganska självklara skäl. Men ibland kan det hända att det läcker.

Transport Canadas talesperson Pierre Manoni förklarar i ett uttalande till CBC att när flygplanet börjar sin nedstigning och atmosfären blir varmare börjar isen smälta. Bitarna kommer i sin tur lossna från flygplanet och isen antingen smälter eller förblir i det fasta tillståndet innan det träffar marken. 

Dock, i ett annat uttalande, så säger myndigheten till Motherboard att förklaringen av ”den regnande avföringen” inte riktigt matchar den om "blue ice" . 

 Man har kommit fram till att dessa incidenter inte låter som beskrivningen av "blue ice" och därför inte är relaterade till flygplan.  

Susan Allan gillar inte den förklaringen och söker nu hjälp från en privat utredare för att eventuellt kunna lösa mysteriet. En annan förklaring är att det skulle kunna komma från Kanadagäss, det menar i alla fall Ross Aimer som är en pensionerad flygkapten.

Vad tror ni?

Du kanske också vill läsa om varför flygvärdinnor egentligen säger hej till dig när du kliver ombord? Det kan du göra här.

Kommentera
Kopiera länk
Dela