Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kylie Jenner – snart yngsta miljardären någonsin

Nyheter | 11/07/2018 19:39

Inte nog med att Kylie Jenner fick sin dotter Stormi tidigare i år, utan nu rankas hon även på listan för America's Richest Self-Made Women och hamnar på magasinet Forbes omslag.

Den yngsta ur Kardashian-klanen, Kylie Jenner, 20, hamnar nu på Forbes augusti-omslag. Hon är värd över 900 miljoner dollar, tack vare hennes sminkföretag.

Den 20-åriga sminkmogulen driver ett av de hetaste sminkföretagen som finns idag, Kylie Cosmetics, som lanserades för två år sedan med Kylie Lip Kit som påbörjade den "flytande matt läppstift" trenden världen över. Forbes värderar hennes företag till nästan 800 miljoner dollar. Och Jenner äger allt.

Sen kan vi inte glömma de miljoner hon tjänat genom att vara med i tv-program och i olika kampanjer för exempelvis Puma och PacSun. 

Hon är alltså värd mer än sin världskända äldre syster Kim Kardashian West som enligt Forbes är värd 350 miljoner dollar. 

Hon hamnar nu på Forbes lista av America's Richest Self-Made Women, som är en lista på rika kvinnor i USA som alltså tjänat pengarna själva, och inte ärvt sin förmögenhet. 

Sugarmama Kylie är den rikaste familjemedlemmen i Kardashian Jenner familjen. Bildkälla: Daily Mail

Men, Jenner skriver inte historia bara som kvinna, utan ett år till med samma framgång kommer göra henne till den yngsta personen någonsin, manlig som kvinnlig, som tjänat ihop en miljard dollar. Hon kommer i såna fall slå Facebook-grundaren Mark Zuckerberg, som blev miljardär vid 23 års ålder, enligt Forbes

Hennes nästan miljardimperium består av sju heltidsanställda och fem deltidsanställda personer. Tillverkning och förpackning produceras av Seed Beauty. Försäljningen sker via kanadensiska Shopify. Finans och PR? Den biten har, Jenners mamma, Kris Kardashian stenkoll på.

Men hennes inkomst kommer till stor del även ifrån sociala medier.

– Sociala medier är en fantastisk plattform, säger Jenner till Forbes.

Hon fortsätter:

– Där får jag enkel tillgång till mina fans och kunder.

Nästan varje timme lägger Kylie ut något på Instagram eller Snapchat, och nästan allt har något med Kylie Cosmetics att göra. Hon gör videos och inlägg om kommande produkter och lanseringar. Hon har över 110 miljoner följare på Instagram, och miljoner fler på Snapchat. 

Att Kylie dyker upp på Forbes omslag nu är väldigt passande, då hon på fredag lanserar sin nya sommarkollektion.

Kylie la nyligen ut en selfie på sociala medier där hon skriver att hon tagit ut sina fillers, läs mer om det här.

Har du köpt smink från Kylie Cosmetics?