Torsdag 15 Apr
Stockholm

Skräckbeskedet – 35-årig kvinna hade parasit i ryggraden

En 35-årig fransk kvinna hade en parasit i ryggraden.
En 35-årig kvinna från Frankrike fick sig en riktig chock efter att läkare utförde en magnetröntgen. Foto: Bildkälla: Pixabay (Montage)

Efter att en 35-årig fransk kvinna plötsligt fick svårt att gå och hålla balansen gjordes en riktigt obehaglig upptäkt. Det var nämligen så att hon hade fått en parasit – i ryggraden.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Människokroppen kan vara en spännande, och riktigt skrämmande, plats. 

Gällande äckliga åkommor och virus som man kan drabbas av är listan lång. 

Och med tanke på de skräckhistorier som man får höra om var och varannan dag, så kan man ju fråga sig vad det absolut äckligaste läkarbeskedet man kan tänka sig få, är? 

Kanske är det att få veta att man har tarmarna fulla av 150 stycken levande maskar, som 22-åriga Neha?

Eller kanske tycker du att låter värre att ha en levande blodigel i ena näsborren, som 24-åriga Daniela.

Inte äckligt nog? Det är lugnt. För nu kommer en nyhetsrapport som definitivt får nackhåret att resa sig. 

Nämligen en levande parasit inuti ryggraden. Ja, du läste rätt. 

Efter att en 35-årig kvinna från Frankrike upplevt en stickande känsla i hennes ben under en längre tid uppsökte hon läkarvård.

En magnetröntgen skulle avslöja något som chockade både läkare och patienten. 

Röntgenbilder på kvinnan.
Röntgenbilder tagna på kvinnans ryggrad. Faksimil: USA Today.

Det visade sig nämligen att en bandmask hade fäst sig inuti kvinnans ryggrad. Som om inte det var nog, hade den svält så mycket att den klämde åt hennes centrala nervsystem – vilket var orsaken till att hon fått svårt att gå. 

Masken som hade tagit sig in i kvinnans kropp är relativt sällsynt hos människor, och kan oftast hittas hos hundar. För kvinnan, som enligt henne själv inte haft någon som helst kontakt med hundar, var det hela ett mysterium. 

Lyckligtvis kunde läkare få bort masken som var omsluten av en liten cysta i kvinnans ryggrad och efter en dos av antiparasitiska läkemedel kunde kvinnan helt frias från den illvilliga masken. 

Här kan du även läsa om Luis Ortiz som gick till läkaren med huvudvärk och fick veta att han bara hade en halvtimme kvar att leva.

Eller så kanske du är intresserad av att läsa om Ashley Hydes som hade en ihärdig smärta i ögat som visade dig vara något riktigt obehagligt.

Äckligt?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela